Klimaanlæg og aircondition

Din bils aircondition- eller klimaanlæg er essentielt, når det kommer til indeklimaet i din bil.

Men som oftest er tjek eller rens af anlægget ikke skemalagt i din bils servicebog, og derfor skal du selv huske at få tjekket anlægget.

Hos Autohuset Fyn har vi både udstyr og viden til at foretage A/C service på dit airconditionanlæg. Her påfyldes der kølemiddel, kompressorolie samt sporstoffer så vi kan spore eventuelle utætheder hvis dit anlæg ikke fungerer som det skal.

Vedligehold – og forlæg levetiden

For at dit aircontion- eller klimaanlæg skal fungere optimalt, er det vigtigt at du bruger det jævnligt og sørger for at give det et serviceeftersyn hvert 2. år.

Et velfungerende airconditionanlæg er hjælper dig både sommer og vinter. Om sommeren hjælper det med at køle bilen ned når solen bager på din bil. Og om vinteren kan anlægget hurtigt og effektivt fjerne dug og fugt fra bilens ruder.

Lugt eller dårlig ydeevne?

A/C rens for kun 349,-

Synes du, din bil er begyndt at lugte, når du tænder din aircondition- eller klimaanlæg, vil det oftest skyldes en bakteriesamling, såsom skimmelsvamp i dit system. Det kan give dårligt indeklima, og ikke mindst være meget generende.

Hos Autohuset Fyn tilbyder vi en rens af dit anlæg. Dette foregår med en maskine der skal stå 30-45 min i bilen med et stof, der dræber disse bakterier og derved fjerner lugtgener.

OBS: I forbindelse med en klimarens bør man altid skifte pollenfilter, da man ellers fortsat kan opleve lugtgener.

Har min bil aircondition eller klimaanlæg?
  • Fuldautomatisk klima: Med dette klimaanlæg styrer anlægget temperaturen inde i bilen. Hvis du sætter den på 23 grader vil anlægget selv justere temperaturen, så den skruer op og ned for varme og kulde og derved opretholder den ønskede temperatur.
  • 2 zone klima: Dette klimanlæg fungerer i bund og grund ligesom et fuldautomatisk klimaanlæg. Dog har det, den ekstra fordel at du kan vælge forskellige temperaturer på førersiden og passagersiden, hvis du og din sidemand ønsker to forskellige temperaturer.
  • Aircondition: Her regulerer du selv på temperaturen inde i kabinen. Hvis du synes det er for varmt eller koldt skal du selv skrue op og ned for blæseren i bilen. Aircondition køler indtil du skruer op igen.

Alle typer anlæg skal vedligeholdes, hvis det skal forblive effektivt og du ikke vil risikere, at anlægget går i stykker. Det er derfor en god ide, at få foretaget et serviceeftersyn af anlægget, herunder også at få skiftet pollenfilter, med jævne mellemrum.

Grundig gennemgang

For at sikre at dit airconditionanlæg fungerer optimalt, når du har brug for det, skal du huske at vedligeholde det og sende det til et grundigt eftersyn cirka hvert andet år.

Hos Autohuset Fyn tilbyder vi service af din bils airconditionanlæg, hvor vi starter med at tømme og rense dit anlæg. Derefter trykprøves anlægget, inden der påfyldes kompressorolie, sporemiddel samt kølemiddel. Til sidst måler vi kølefunktionen i anlægget, for at se om det køler som det skal.

Hvis dit aircondition- eller klimaanlæg ikke bliver vedligeholdt korrekt, kan du også opleve, at systemets evne til at køle bilen ned bliver markant forringet, fordi der enten mangler kølemiddel, olie til kompressoren eller fordi systemet er blevet utæt.

Vær selv med til at forebygge problemer

Du kan selv gøre en forskel for at forebygge problemer med dit airconditionanlæg.

En vigtig tommelfingerregel er, at du skal bruge bilens aircondition så ofte som muligt – også om vinteren. Brug systemet mindst to gange om ugen året rundt for at sikre at det fungerer så optimalt som muligt.

Ved at bruge systemet jævnligt undgår du nemlig, at pakningerne bliver utætte, eller at stemplerne sætter sig fast.

Følg os på Facebok og vær blandt de første der ser nyheder og konkurrencer fra os!
Kundecitater
Hør hvad vores kunder siger om Autohuset Fyn og vores service
Jeg har desværre haft en del dårlige mekanikere på min bil så var lidt mistroisk da min bil skulle tjekkes og gøres klar til syn men har kun ros til Autohuset for deres gode service, gode pris og min bil køre igen som en drøm. Tak for støvsugning og vask af min bil. Helt fantastisk. I bliver klart dem jeg vil bruge næste gang.
Jean Kock fra Odense
Får serviceret begge vores biler hos Autohusetfyn. Meget tilfredse. Får altid forklaring på hvad der er lavet. Er noget udskiftet kan man se den defekte del. Har indimellem indhentet tilbud via autobutler men Autohusetfyn er altid billigst. Billigste sted at skifte hjul og så bliver de ovenikøbet opbevaret. Vi har lånt gratis lånebil hver gang.
John Dyrbye fra Munkebo
Jeg har besøgt det bedste værksted i de 55 år jeg har haft bil. Jeg/VI er meget været meget tilfreds. I den forbindelse skal værkstedet og ikke mindst personale skal have karakteren til UG. Vi er flyttet fra Bullerup Autoservice, som vi har brugt i 40 år. Jeg vil beskrive det som et godt skift. Denne ros skal i også have fra min datter.
Sara Britta & Erling Jacobsen fra Kerteminde