fbpx

Klimaanlæg og aircondition

Din bils aircondition- eller klimaanlæg er essentielt, når det kommer til indeklimaet i din bil.

Men som oftest er tjek eller rens af anlægget ikke skemalagt i din bils servicebog, og derfor skal du selv huske at få tjekket anlægget.

Hos Autohuset Fyn har vi både udstyr og viden til at foretage A/C service på dit airconditionanlæg. Her påfyldes der kølemiddel, kompressorolie samt sporstoffer så vi kan spore eventuelle utætheder hvis dit anlæg ikke fungerer som det skal.

Vedligehold – og forlæg levetiden

For at dit aircontion- eller klimaanlæg skal fungere optimalt, er det vigtigt at du bruger det jævnligt og sørger for at give det et serviceeftersyn hvert 2. år.

Et velfungerende airconditionanlæg er hjælper dig både sommer og vinter. Om sommeren hjælper det med at køle bilen ned når solen bager på din bil. Og om vinteren kan anlægget hurtigt og effektivt fjerne dug og fugt fra bilens ruder.

Sådan hjælper vi dig til at få
et velfungerende aircondition og
klimaanlæg

Hos Autohuset Fyn har vi både udstyr og in-house viden til at foretage A/C service på dit airconditionanlæg. Fordelene er mange:

  • Køl bilen ned om sommeren når solen bager på din bil
  • Øg kørekomforten drastisk
  • Fjern effektivt dug og fugt fra bilens ruder om vinteren
  • Forlæng anlæggets levetid og gavn
  • Fjern lugt og svampesporer med rens og antibakteriel behandling

Har du spørgsmål? Ring til os idag på:

Eller book en uforpligtende tid online, så vender vi tilbage!

Følg os på Facebook og vær blandt de første der ser nyheder og konkurrencer fra os!
Hvorfor skal jeg servicere mit
aircondition & klimaanlæg?
Grundig gennemgang

For at sikre at dit airconditionanlæg fungerer optimalt, når du har brug for det, skal du huske at vedligeholde det og sende det til et grundigt eftersyn cirka hvert andet år.

Hos Autohuset Fyn tilbyder vi service af din bils airconditionanlæg, hvor vi starter med at tømme og rense dit anlæg. Derefter trykprøves anlægget, inden der påfyldes kompressorolie, sporemiddel samt kølemiddel. Til sidst måler vi kølefunktionen i anlægget, for at se om det køler som det skal.

Hvis dit aircondition- eller klimaanlæg ikke bliver vedligeholdt korrekt, kan du også opleve, at systemets evne til at køle bilen ned bliver markant forringet, fordi der enten mangler kølemiddel, olie til kompressoren eller fordi systemet er blevet utæt.

Vær selv med til at forebygge problemer

Du kan selv gøre en forskel for at forebygge problemer med dit airconditionanlæg.

En vigtig tommelfingerregel er, at du skal bruge bilens aircondition så ofte som muligt – også om vinteren. Brug systemet mindst to gange om ugen året rundt for at sikre at det fungerer så optimalt som muligt.

Ved at bruge systemet jævnligt undgår du nemlig, at pakningerne bliver utætte, eller at stemplerne sætter sig fast.

Lugt eller dårlig ydeevne?

A/C rens for kun 349,-

Synes du, din bil er begyndt at lugte, når du tænder din aircondition- eller klimaanlæg, vil det oftest skyldes en bakteriesamling, såsom skimmelsvamp i dit system. Det kan give dårligt indeklima, og ikke mindst være meget generende.

Hos Autohuset Fyn tilbyder vi en rens af dit anlæg. Dette foregår med en maskine der skal stå 30-45 min i bilen med et stof, der dræber disse bakterier og derved fjerner lugtgener.

OBS: I forbindelse med en klimarens bør man altid skifte pollenfilter, da man ellers fortsat kan opleve lugtgener.

Har min bil aircondition eller klimaanlæg?
  • Fuldautomatisk klima: Med dette klimaanlæg styrer anlægget temperaturen inde i bilen. Hvis du sætter den på 23 grader vil anlægget selv justere temperaturen, så den skruer op og ned for varme og kulde og derved opretholder den ønskede temperatur.
  • 2 zone klima: Dette klimanlæg fungerer i bund og grund ligesom et fuldautomatisk klimaanlæg. Dog har det, den ekstra fordel at du kan vælge forskellige temperaturer på førersiden og passagersiden, hvis du og din sidemand ønsker to forskellige temperaturer.
  • Aircondition: Her regulerer du selv på temperaturen inde i kabinen. Hvis du synes det er for varmt eller koldt skal du selv skrue op og ned for blæseren i bilen. Aircondition køler indtil du skruer op igen.

Alle typer anlæg skal vedligeholdes, hvis det skal forblive effektivt og du ikke vil risikere, at anlægget går i stykker. Det er derfor en god ide, at få foretaget et serviceeftersyn af anlægget, herunder også at få skiftet pollenfilter, med jævne mellemrum.

Vi elsker vores kunder
- Og vores kunder elsker os!
Endnu en gang har jeg været til service hos jer, og er fuldt ud tilfreds. Hvis der skal laves mere ud over det aftalte, ja så ringer i og spørger først 👍🏻 Så derfor får i 5 stjerner, og vil gerne anbefale jer til andre. Vi ses til næste service 😊
Jan Andersen fra Langeskov
Jeg har desværre haft en del dårlige mekanikere på min bil så var lidt mistroisk da min bil skulle tjekkes og gøres klar til syn men har kun ros til Autohuset for deres gode service, gode pris og min bil køre igen som en drøm. Tak for støvsugning og vask af min bil. Helt fantastisk. I bliver klart dem jeg vil bruge næste gang.
Jean Kock fra Odense
Var ude og få lavet service på a/c anlæg, men så ville det ikke køle når da det blev varmt i vejret. Kørte ud til autohuset, de var søde og venlige og den kom ind med det samme, de undersøgte for utætheder, men de mente det evt. var en føler der var fejl på. Fik booket en tid til nærmere undersøgelse. Fik afleveret bilen. Blev ringet op næste dag at nu var bilen færdig,og de havde opdaget at deres a/c service anlæg havde lavet en fejl ved påfyldning at kølemiddel, så reparationen var på deres regning. Det kalder jeg fremragende service og ærlighed. Så for fremtiden er det Autohuset Fyn der er vores værksted 👍😊
Bjarne og Hanne Thagesen fra Kerteminde

Efter en uheldig oplevelse hos et andet værksted hvor jeg betalte over 2000 kroner for at få at vide "vi aner ikke hvad der er galt", har det været rigtig dejligt at have min bil til reparation hos Autohuset Fyn. Gratis afhentning og levering af bilen på min hjemmeadresse, og de både fejlsøgte og reparerede den for under 650 kroner. Det er næppe sidste gang jeg benytter dem.

Simon J fra Odense