Læs og ansøg om rentefri kredit

Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Udstødningssystem

Bilens udstødning er vigtig at holde i orden

En utæt udstødning kan lede giftgasser ind i bilen, når bilen holder i tomgang.

Hvis udstødningen er utæt, går det også ud over motorens forbrænding og bilen ville kunne bruge for meget brændstof. Dette giver også højere forurening.

En utæt udstødning kan også bevirke at bilens katalysator ikke virker som den skal. Bilen vil igen forurene for meget og bilens motor kan komme til at gå ujævnt, samt et evt. EGR system ville kunne sode til.

Så hvis din bil begynder at larme som en traktor, når du starter den, er det tid til at få tjekket eller skiftet udstødningen. Der er ingen tvivl, når du hører den dybe rumlen af fri motorlarm.

Hvorfor ruster udstødningen?

Korte ture er usundt for bilens udstødning, da den ikke når at blive varm. Den kan ikke få dampen fra motoren til at fordampe, og så lægger dampen sig som vand i bunden af udstødningsrøret. Og det betyder, at bilens udstødning ruster på sigt.

I dag er langt de fleste udstødninger lavet af rustfrit stål, som allerede fra bilens fødsel giver udstødningsrøret en længere levetid. Det betyder dog ikke, at dit udstødningsrør aldrig vil ruste – der går blot længere tid, før rusten får ordentligt fat.

Med nutidens moderne udstødninger, som er opdelt i flere dele, skal vi ofte kun skifte dele af bilens udstødning, hvilket er både tidsbesparende og budgetvenligt. Knækker udstødningen, er det derfor med at få den repareret hurtigst muligt.

Rasler eller larmer din udstødning? Book en tid til at få tjekket den hos Autohuset Fyn.

70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00

Svejsning eller udskiftning af udstødningsophæng?

På udstødningen sidder der små ophæng, der holder dem på plads. Disse kan med tiden ruste og falde af og skal derefter hurtigst muligt udskiftes eller repareres i form af en svejsning.

Vi vurderer fra gang til gang hvad der bedst kan betale sig for dig, da hele udstødningen har det med at blive gennemtæret nærmest samtidig. Det kan derfor nogle gange ikke betale sig at svejse et ophæng, da dette hurtigt kan knække igen, hvis udstødningen er meget tæret.

Book tid

Partikelfilter

Alle dieselbiler, der er indregistreret efter 1. januar 2010, er udstyret med et partikelfilter.

Filterets formål er at mindske udledningen af skadelige partikler i udstødningsgassen. Rent teknisk virker partikelfilteret ved hjælp af et additiv kaldet eolysevæske, som automatisk blandes med dieselen i brændstoftanken på din bil.

Vedligeholdelsen af dit partikelfilter består derfor også i at man får påfyldt eolyse når det påkræves til serviceeftersyn.

Hvornår skal partikelfiltret skiftes?

Partikelfilteret er ikke som et normalt filter på din bil – der er som udgangspunkt ikke et fast skifteinterval.

Som udgangspunkt kan man ofte foretage en rensning af partikelfilteret, istedet for at udskifte det. Det er en langt mindre bekostelig affære.

Du vil typisk få en fejlmeddelelse i instrumentbrættet hvis dit partikelfilter volder problemer. Bilen vil typisk også begynde at ose mere og sode til ved udstødningen.

Book tid til tjek af partikelfilter

Kundeudtalelser

Vi har skifte værksted. Fra dag 1 har vi kun opleve god service. Det er hele vejen rundt. Vi har nu brugt Autohuset Fyn i over et år. Det har været så godt. Det med de henter og kommer med bilen. Er så godt for mig pga mit job. Det gøre virkelig det hele nemmer. Når der er noget med bilen. får man tingene til høj kvalitet og lav god pris. En ting som er virkelig vigtigt for mig. Er de er bund ærlige. Jeg er altid så positiv, når jeg har snakket med dem. Eller har fået lave bilen. Jeg har faktisk ikke en finger jeg kan sætte negativ på dem. Så min anbefaling er virkelig stort.
Lykke Andersen
Super fantastisk oplevelse hos Autohuset Fyn. Både i Odense og Marslev. Der bliver virkelig taget hånd om kundeservice, men også din bil. Man bliver varmt modtaget og kommer hjem med et smil. De er ikke blege for at hjælpe med at finde fejl og give en god pris på arbejdet. Det er et sted jeg gerne besøger igen!
Thygesen
Jeg kom ind akut med en bil med et dødt batteri og spurgte om hjælp. I løbet af halvanden time havde de batteriet hjemme og det blev skiftet uden beregning, så jeg betalte kun for batteriet. Jeg vil klart anbefale afdelingen i Langeskov, super god service og gratis kaffe mens man venter.
Christine
Jeg fik et stenslag i forruden på min firmabil, som de heldigvis var flinke til at tage sig tid til at kigge på, selvom de havde travlt. Senere samme dag var jeg en meget glad kunde, ikke mindst på grund af den ovenud fine service de ydede. Go oplevelse.
Minipuds Vinduespolering
Har netop fået lavet 80.000 km service incl. bilsyn på min Renault Clio, årg. 2015 på Autohuset Fyns nystartede afd. på Svendborgvej i Odense. Opringning 1 time efter afleveringen med info om, hvad jeg burde få lavet incl. prisoverslag. Efterfølgende fik jeg bilen synet i Langeskov afd. Ingen af stederne unødig ventetid. Jeg har kun stor ros til mekanikerne, som var både lyttende og imødekommende. Fik udleveret en meget specificeret regning, som blev gennemgået. 5 store stjerner skal værkstedet incl. Benjamin have :-). Det er ikke sidste gang, jeg besøger værkstedet. PS. Glemte at bestille lånebil. Fik opringning, om det ikke var en forglemmelse. Lånebilen stod klar, da jeg ankom til værkstedet.
Finn Illum Jørgensen
Rigtig god oplevelse i forbindelse med service hos Autohuset Fyn. Ordentlig vejledning, hvor kommunikationen var rar hele vejen. Jeg kan klart anbefale Autohuset Fyn! Professionel service, imødekommende og altid tid til en lille snak over en kop kaffe :)
Emma Grann
5 stjerner fra en meget tilfreds kunde. Jeg er kommet i Autohuset Fyn i flere år både med reparationer, service og syn af min ældre Volvo 940. Jeg bliver ALTID modtaget venligt og imødekommende, både ved personlig henvendelse og telefonisk. Reparationer og service bliver hver gang udført professionelt og til en rimelig pris. De mange gange jeg er blevet kontaktet af en af mekanikerne, har det været en god oplevelse - de er venlige, professionelle og kan tage lidt gas med et smil i stemmen. Min gamle svensker fortjener det bedste - derfor bruger jeg Autohuset Fyn - og derfor skal de have 5 stjerner!
Jane Ottosen
Nu har vi igennem de sidste par år anvendt autohuset Fyn og kun oplevet virkelig god service gang på gang! Udover nogle meget behagelige medarbejdere, oplever vi en meget professionel og ærlig tilgang til deres arbejde og ydelser. Stor tak til Autohuset Fyn for en god oplevelse gang på gang!
Maja Dam
Fik skiftet batteri på min Seat Ibiza hos Autohuset Fyn på Nyborgvej. Hurtigt, billigt og ingen problemer. Helt i orden service fra Autohuset Fyn. Vil til enhver tid anbefale dem!
Amanda Fruergaard
Der er altid god service med lånebil, påfyldning af sprinklervæske, pris inden evt. reparation, høflig og venlig betjening fra glade medarbejdere. Kaffe mens man venter i pæne rene omgivelser. Og så er der god værkstedshumor ! Kan varmt anbefales
Dorte Sams
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 15.00