Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Udstødningssystem

Bilens udstødning er vigtig at holde i orden

En utæt udstødning kan lede giftgasser ind i bilen, når bilen holder i tomgang.

Hvis udstødningen er utæt, går det også ud over motorens forbrænding og bilen ville kunne bruge for meget brændstof. Dette giver også højere forurening.

En utæt udstødning kan også bevirke at bilens katalysator ikke virker som den skal. Bilen vil igen forurene for meget og bilens motor kan komme til at gå ujævnt, samt et evt. EGR system ville kunne sode til.

Så hvis din bil begynder at larme som en traktor, når du starter den, er det tid til at få tjekket eller skiftet udstødningen. Der er ingen tvivl, når du hører den dybe rumlen af fri motorlarm.

Hvorfor ruster udstødningen?

Korte ture er usundt for bilens udstødning, da den ikke når at blive varm. Den kan ikke få dampen fra motoren til at fordampe, og så lægger dampen sig som vand i bunden af udstødningsrøret. Og det betyder, at bilens udstødning ruster på sigt.

I dag er langt de fleste udstødninger lavet af rustfrit stål, som allerede fra bilens fødsel giver udstødningsrøret en længere levetid. Det betyder dog ikke, at dit udstødningsrør aldrig vil ruste – der går blot længere tid, før rusten får ordentligt fat.

Med nutidens moderne udstødninger, som er opdelt i flere dele, skal vi ofte kun skifte dele af bilens udstødning, hvilket er både tidsbesparende og budgetvenligt. Knækker udstødningen, er det derfor med at få den repareret hurtigst muligt.

Rasler eller larmer din udstødning? Book en tid til at få tjekket den hos Autohuset Fyn.

70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00

Svejsning eller udskiftning af udstødningsophæng?

På udstødningen sidder der små ophæng, der holder dem på plads. Disse kan med tiden ruste og falde af og skal derefter hurtigst muligt udskiftes eller repareres i form af en svejsning.

Vi vurderer fra gang til gang hvad der bedst kan betale sig for dig, da hele udstødningen har det med at blive gennemtæret nærmest samtidig. Det kan derfor nogle gange ikke betale sig at svejse et ophæng, da dette hurtigt kan knække igen, hvis udstødningen er meget tæret.

Book tid

Partikelfilter

Alle dieselbiler, der er indregistreret efter 1. januar 2010, er udstyret med et partikelfilter.

Filterets formål er at mindske udledningen af skadelige partikler i udstødningsgassen. Rent teknisk virker partikelfilteret ved hjælp af et additiv kaldet eolysevæske, som automatisk blandes med dieselen i brændstoftanken på din bil.

Vedligeholdelsen af dit partikelfilter består derfor også i at man får påfyldt eolyse når det påkræves til serviceeftersyn.

Hvornår skal partikelfiltret skiftes?

Partikelfilteret er ikke som et normalt filter på din bil – der er som udgangspunkt ikke et fast skifteinterval.

Som udgangspunkt kan man ofte foretage en rensning af partikelfilteret, istedet for at udskifte det. Det er en langt mindre bekostelig affære.

Du vil typisk få en fejlmeddelelse i instrumentbrættet hvis dit partikelfilter volder problemer. Bilen vil typisk også begynde at ose mere og sode til ved udstødningen.

Book tid til tjek af partikelfilter

Kundeudtalelser

Ærligt og god pris. Høflige, venlige, ærlige. Autohuset Fyn har holdt min gamle Aygo kørende de sidste par år. Der har altid været klare aftaler om, hvad der skulle laves og hvad det kom til at koste. Nu er jeg flyttet fra Fyn og skal til at finde en ny mekaniker, det er jeg ked af.
Theis Mølgaard fra Odense
Det er rent, ryddeligt og alle får god service ikke mindst til billige penge 👍 Syn af bilen sker imens man drikker en kop kaffe. Hente bringe service af bilen hjemme eller på arbejdet
Jan Kølle Nielsen fra Odense
Jeg har besøgt det bedste værksted i de 55 år jeg har haft bil. Jeg/VI er meget været meget tilfreds. I den forbindelse skal værkstedet og ikke mindst personale skal have karakteren til UG. Vi er flyttet fra Bullerup Autoservice, som vi har brugt i 40 år. Jeg vil beskrive det som et godt skift. Denne ros skal i også have fra min datter.
Sara Britta & Erling Jacobsen fra Kerteminde
Jeg har desværre haft en del dårlige mekanikere på min bil så var lidt mistroisk da min bil skulle tjekkes og gøres klar til syn men har kun ros til Autohuset for deres gode service, gode pris og min bil køre igen som en drøm. Tak for støvsugning og vask af min bil. Helt fantastisk. I bliver klart dem jeg vil bruge næste gang.
Jean Kock fra Odense
Får serviceret begge vores biler hos Autohusetfyn. Meget tilfredse. Får altid forklaring på hvad der er lavet. Er noget udskiftet kan man se den defekte del. Har indimellem indhentet tilbud via autobutler men Autohusetfyn er altid billigst. Billigste sted at skifte hjul og så bliver de ovenikøbet opbevaret. Vi har lånt gratis lånebil hver gang.
John Dyrbye fra Munkebo
Bor i Nyborg og kører gerne til Langeskov med bilen til service. Flot behandling, altid klar til assistance og til rimelige priser og færdig til aftalt tid. Ingen ekstra-arbejder uden aftale. Har min fulde tillid og kan derfor anbefales på det varmeste.
Kaj fra Nyborg
Efter en uheldig oplevelse hos et andet værksted hvor jeg betalte over 2000 kroner for at få at vide “vi aner ikke hvad der er galt”, har det været rigtig dejligt at have min bil til reparation hos Autohuset Fyn. Gratis afhentning og levering af bilen på min hjemmeadresse, og de både fejlsøgte og reparerede den for under 650 kroner. Det er næppe sidste gang jeg benytter dem.
Simon J fra Odense
Super service. Altid smilende og venlig. De laver ikke noget på din bil før de har din accept. Har lige fået lavet stort service på min bil til 2500 kr og har sparet 2000 kr kontra hvis jeg fik det lavet hos Hyundai. Fik en lånebil gratis. Da jeg kom ud i bilen stod der en flaske vand og en dåse med diesel additiver og kunne se min bil var blevet støvsuget har også fået en bilvask med til 99 kr. Servicen er på et helt andet niveau end hvad man er vant til kan kun anbefale dette værksted.
Uffe Bjerrum fra Langskov
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00
CVR 34228507
Kontakt til Bogholderi/Marketing: 81408001