Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Ruder og viskere

Viskerblade, viskermotor og viskertræk

Det er i sagens natur vigtigt, at viskerblade, -træk og -motor virker, som de skal

Hos Autohuset Fyn hjælper vi dig gerne med at udskifte dine viskerblade hvis de er slidte, og vi hjælper også gerne med at udskifte viskertrækket eller -motoren, hvis de bliver slidt.

Viskermotor og viskertræk

Viskerbladene styres af en viskermotor, samt et viskertræk.

Disse kan slides, ligesom de fleste andre elementer i en bil kan.

Dog slides de noget langsommere end viskerbladene, og derfor skal de altså heller ikke udskiftes ofte. Vi hjælper dog gerne med at udskifte både viskerblade og viskermotor, hvis det er nødvendigt.

Et typisk faretegn er at viskerne begynder at køre langsomt, eller i hak. Det kan også være at viskerne kun virker på nogle trin, mens de står stille på andre.

Kører dine viskere langsomt, i hak, eller trækker de streger på ruden? 

70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00

Viskerblade

Hvis viskerne bliver slidte, vil de ridse forruden

Dette kan påvirke udsynet for dig i bilen, og det kan gøre, at ruden ikke vil være så modstandsdygtig længere, og kan desuden give problemer når bilen skal til periodisk syn.

Viskerbladene slides fra den dag, de bliver monteret på din bil. De slides nemlig af vejret, temperaturen, støv og objekter på ruden. Det er altså ikke kun hvor meget eller hvor lidt du bruger dine viskere i det daglige, der har en indflydelse på hvor ofte der skal skiftes viskere på din bil.

Når viskerbladene bliver slidte, bliver de hårde i gummiet, hvorfor de begynder at slide på ruden. Det hårde gummi kan få viskerne til at smuldre. Det kan du se, hvis viskerne begynde at hyle eller vibrere, når de kører, eller hvis de trækker streger over ruden.

For din egen – og dine medtrafikanters – skyld bør du kontrollere dine viskerblade en gang årligt. Det er typisk en gang om året, at de skal skiftes på grund af slid, alt afhængig af hvor meget du bruger viskerne.

Du er altid velkommen til at komme forbi og få tjekket standen på dine viskere – helt uden beregning.

Book tid til tjek af dine viskere

Reparation af stenslag

– fra kun 299,-

Det er et lovkrav at stenslag udbedres

Stenslag eller revner i forruden kan betyde, at din bil ikke er lovlig og i værste fald, at du får en bøde, eller at din bil ikke går gennem syn.

Det kan genere dit udsyn under kørslen og det øger risikoen for at hele forruden kan briste ved det mindste stød.

Stenslag kan slå revner ved kørsel på ujævn vej, og kulde og varme kan også få ruden til at give efter og trække sig, hvilket også kan gøre at stenslaget kan slå revner og ruden i sidste ende kan briste.

Derfor vurderes det ofte til at udgøre en væsentlig sikkerhedsrisiko hvis din rude har fået en stenslagsskade.

Hos Autohuset Fyn har vi mulighed for at reparere stort set alle stenslag. Står du med en rude der er revnet, eller har den fået et stenslag, så lad os hjælpe dig videre.

Book tid til reparation af stenslag

Kan min bil synes med stenslag?

Kan min bil synes med stenslag?

Du skal som kunde være opmærksom på hvor dit stenslag sidder på ruden, da ruden er opdelt i 3 grupper, som tjekkes til syn.

Hver gruppe har regler for hvor stort et stenslag må være. Når det gælder stenslag og revner i bilruden er synsreglerne og lovgivningen blevet skærpet væsentligt i den seneste tid. Det betyder at biler oftere bliver sendt til omsyn på grund af mindre stenslag, da de strengere regler betyder at hele dit synsfelt skal være komplet fejlfrit, for at bilen kan synes. Selvom der er længe til, at din bil skal til syn, kan du ikke bare ignorere skaden. Din bil skal nemlig til enhver tid overholde de danske synsregler. Det vil med andre ord sige, at du kan risikere at få en bøde, hvis du kører rundt med et ulovligt stenslag i din bilrude.

Kig forbi til en professionel vurdering

Du er velkommen til at kigge ind til os, vi hjælper dig gerne med at kigge dine stenslag igennem. Hos Autohuset Fyn kan du få vurderet, hvorvidt stenslagsskaden i din forrude bør repareres, om skaden kan udbedres, eller om du er nødt til at skifte hele forruden.

Få et tilbud

Rudeskift

Er din forrude revnet, har den mere end syv stenslag eller har den et stenslag, der sidder tæt på kanten?

Så skal du have en ny.

Det er ikke sikkert at køre med en revnet eller skadet forrude, da det påvirker dit udsyn og bilens egenskaber ved uheld. Din bil vil i øvrigt heller ikke kunne gå gennem syn med en skadet forrude, hvis den har en af førnævnte skader.
Uanset hvilken bil du kører, så kan vi hos Autohuset Fyn håndtere en udskiftning af forruden, når det bliver nødvendigt.

Gavekort på 300,- ved forsikringsskade

Har du kaskoforsikring på din bil, kan det afhængigt af selvrisiko og pris på ruden, bedst betale sig at lade forsikringsselskabet betale for rudeskiftet.

Hos Autohuset Fyn giver vi dig et gavekort på 300,- som du frit kan bruge på andre ydelser hos os, hvis du vælger at lade os skifte din rude gennem dit forsikringsselskab.

Book tid til rudeskift

Kundeudtalelser

Ærligt og god pris. Høflige, venlige, ærlige. Autohuset Fyn har holdt min gamle Aygo kørende de sidste par år. Der har altid været klare aftaler om, hvad der skulle laves og hvad det kom til at koste. Nu er jeg flyttet fra Fyn og skal til at finde en ny mekaniker, det er jeg ked af.
Theis Mølgaard fra Odense
Det er rent, ryddeligt og alle får god service ikke mindst til billige penge 👍 Syn af bilen sker imens man drikker en kop kaffe. Hente bringe service af bilen hjemme eller på arbejdet
Jan Kølle Nielsen fra Odense
Jeg har besøgt det bedste værksted i de 55 år jeg har haft bil. Jeg/VI er meget været meget tilfreds. I den forbindelse skal værkstedet og ikke mindst personale skal have karakteren til UG. Vi er flyttet fra Bullerup Autoservice, som vi har brugt i 40 år. Jeg vil beskrive det som et godt skift. Denne ros skal i også have fra min datter.
Sara Britta & Erling Jacobsen fra Kerteminde
Jeg har desværre haft en del dårlige mekanikere på min bil så var lidt mistroisk da min bil skulle tjekkes og gøres klar til syn men har kun ros til Autohuset for deres gode service, gode pris og min bil køre igen som en drøm. Tak for støvsugning og vask af min bil. Helt fantastisk. I bliver klart dem jeg vil bruge næste gang.
Jean Kock fra Odense
Får serviceret begge vores biler hos Autohusetfyn. Meget tilfredse. Får altid forklaring på hvad der er lavet. Er noget udskiftet kan man se den defekte del. Har indimellem indhentet tilbud via autobutler men Autohusetfyn er altid billigst. Billigste sted at skifte hjul og så bliver de ovenikøbet opbevaret. Vi har lånt gratis lånebil hver gang.
John Dyrbye fra Munkebo
Bor i Nyborg og kører gerne til Langeskov med bilen til service. Flot behandling, altid klar til assistance og til rimelige priser og færdig til aftalt tid. Ingen ekstra-arbejder uden aftale. Har min fulde tillid og kan derfor anbefales på det varmeste.
Kaj fra Nyborg
Efter en uheldig oplevelse hos et andet værksted hvor jeg betalte over 2000 kroner for at få at vide “vi aner ikke hvad der er galt”, har det været rigtig dejligt at have min bil til reparation hos Autohuset Fyn. Gratis afhentning og levering af bilen på min hjemmeadresse, og de både fejlsøgte og reparerede den for under 650 kroner. Det er næppe sidste gang jeg benytter dem.
Simon J fra Odense
Super service. Altid smilende og venlig. De laver ikke noget på din bil før de har din accept. Har lige fået lavet stort service på min bil til 2500 kr og har sparet 2000 kr kontra hvis jeg fik det lavet hos Hyundai. Fik en lånebil gratis. Da jeg kom ud i bilen stod der en flaske vand og en dåse med diesel additiver og kunne se min bil var blevet støvsuget har også fået en bilvask med til 99 kr. Servicen er på et helt andet niveau end hvad man er vant til kan kun anbefale dette værksted.
Uffe Bjerrum fra Langskov
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00