Læs og ansøg om rentefri kredit

Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Ruder og viskere

Viskerblade, viskermotor og viskertræk

Det er i sagens natur vigtigt, at viskerblade, -træk og -motor virker, som de skal

Hos Autohuset Fyn hjælper vi dig gerne med at udskifte dine viskerblade hvis de er slidte, og vi hjælper også gerne med at udskifte viskertrækket eller -motoren, hvis de bliver slidt.

Viskermotor og viskertræk

Viskerbladene styres af en viskermotor, samt et viskertræk.

Disse kan slides, ligesom de fleste andre elementer i en bil kan.

Dog slides de noget langsommere end viskerbladene, og derfor skal de altså heller ikke udskiftes ofte. Vi hjælper dog gerne med at udskifte både viskerblade og viskermotor, hvis det er nødvendigt.

Et typisk faretegn er at viskerne begynder at køre langsomt, eller i hak. Det kan også være at viskerne kun virker på nogle trin, mens de står stille på andre.

Kører dine viskere langsomt, i hak, eller trækker de streger på ruden? 

70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00

Viskerblade

Hvis viskerne bliver slidte, vil de ridse forruden

Dette kan påvirke udsynet for dig i bilen, og det kan gøre, at ruden ikke vil være så modstandsdygtig længere, og kan desuden give problemer når bilen skal til periodisk syn.

Viskerbladene slides fra den dag, de bliver monteret på din bil. De slides nemlig af vejret, temperaturen, støv og objekter på ruden. Det er altså ikke kun hvor meget eller hvor lidt du bruger dine viskere i det daglige, der har en indflydelse på hvor ofte der skal skiftes viskere på din bil.

Når viskerbladene bliver slidte, bliver de hårde i gummiet, hvorfor de begynder at slide på ruden. Det hårde gummi kan få viskerne til at smuldre. Det kan du se, hvis viskerne begynde at hyle eller vibrere, når de kører, eller hvis de trækker streger over ruden.

For din egen – og dine medtrafikanters – skyld bør du kontrollere dine viskerblade en gang årligt. Det er typisk en gang om året, at de skal skiftes på grund af slid, alt afhængig af hvor meget du bruger viskerne.

Du er altid velkommen til at komme forbi og få tjekket standen på dine viskere – helt uden beregning.

Book tid til tjek af dine viskere

Reparation af stenslag

– fra kun 299,-

Det er et lovkrav at stenslag udbedres

Stenslag eller revner i forruden kan betyde, at din bil ikke er lovlig og i værste fald, at du får en bøde, eller at din bil ikke går gennem syn.

Det kan genere dit udsyn under kørslen og det øger risikoen for at hele forruden kan briste ved det mindste stød.

Stenslag kan slå revner ved kørsel på ujævn vej, og kulde og varme kan også få ruden til at give efter og trække sig, hvilket også kan gøre at stenslaget kan slå revner og ruden i sidste ende kan briste.

Derfor vurderes det ofte til at udgøre en væsentlig sikkerhedsrisiko hvis din rude har fået en stenslagsskade.

Hos Autohuset Fyn har vi mulighed for at reparere stort set alle stenslag. Står du med en rude der er revnet, eller har den fået et stenslag, så lad os hjælpe dig videre.

Book tid til reparation af stenslag

Kan min bil synes med stenslag?

Kan min bil synes med stenslag?

Du skal som kunde være opmærksom på hvor dit stenslag sidder på ruden, da ruden er opdelt i 3 grupper, som tjekkes til syn.

Hver gruppe har regler for hvor stort et stenslag må være. Når det gælder stenslag og revner i bilruden er synsreglerne og lovgivningen blevet skærpet væsentligt i den seneste tid. Det betyder at biler oftere bliver sendt til omsyn på grund af mindre stenslag, da de strengere regler betyder at hele dit synsfelt skal være komplet fejlfrit, for at bilen kan synes. Selvom der er længe til, at din bil skal til syn, kan du ikke bare ignorere skaden. Din bil skal nemlig til enhver tid overholde de danske synsregler. Det vil med andre ord sige, at du kan risikere at få en bøde, hvis du kører rundt med et ulovligt stenslag i din bilrude.

Kig forbi til en professionel vurdering

Du er velkommen til at kigge ind til os, vi hjælper dig gerne med at kigge dine stenslag igennem. Hos Autohuset Fyn kan du få vurderet, hvorvidt stenslagsskaden i din forrude bør repareres, om skaden kan udbedres, eller om du er nødt til at skifte hele forruden.

Få et tilbud

Rudeskift

Er din forrude revnet, har den mere end syv stenslag eller har den et stenslag, der sidder tæt på kanten?

Så skal du have en ny.

Det er ikke sikkert at køre med en revnet eller skadet forrude, da det påvirker dit udsyn og bilens egenskaber ved uheld. Din bil vil i øvrigt heller ikke kunne gå gennem syn med en skadet forrude, hvis den har en af førnævnte skader.
Uanset hvilken bil du kører, så kan vi hos Autohuset Fyn håndtere en udskiftning af forruden, når det bliver nødvendigt.

Gavekort på 300,- ved forsikringsskade

Har du kaskoforsikring på din bil, kan det afhængigt af selvrisiko og pris på ruden, bedst betale sig at lade forsikringsselskabet betale for rudeskiftet.

Hos Autohuset Fyn giver vi dig et gavekort på 300,- som du frit kan bruge på andre ydelser hos os, hvis du vælger at lade os skifte din rude gennem dit forsikringsselskab.

Book tid til rudeskift

Kundeudtalelser

Vi har skifte værksted. Fra dag 1 har vi kun opleve god service. Det er hele vejen rundt. Vi har nu brugt Autohuset Fyn i over et år. Det har været så godt. Det med de henter og kommer med bilen. Er så godt for mig pga mit job. Det gøre virkelig det hele nemmer. Når der er noget med bilen. får man tingene til høj kvalitet og lav god pris. En ting som er virkelig vigtigt for mig. Er de er bund ærlige. Jeg er altid så positiv, når jeg har snakket med dem. Eller har fået lave bilen. Jeg har faktisk ikke en finger jeg kan sætte negativ på dem. Så min anbefaling er virkelig stort.
Lykke Andersen
Super fantastisk oplevelse hos Autohuset Fyn. Både i Odense og Marslev. Der bliver virkelig taget hånd om kundeservice, men også din bil. Man bliver varmt modtaget og kommer hjem med et smil. De er ikke blege for at hjælpe med at finde fejl og give en god pris på arbejdet. Det er et sted jeg gerne besøger igen!
Thygesen
Jeg kom ind akut med en bil med et dødt batteri og spurgte om hjælp. I løbet af halvanden time havde de batteriet hjemme og det blev skiftet uden beregning, så jeg betalte kun for batteriet. Jeg vil klart anbefale afdelingen i Langeskov, super god service og gratis kaffe mens man venter.
Christine
Jeg fik et stenslag i forruden på min firmabil, som de heldigvis var flinke til at tage sig tid til at kigge på, selvom de havde travlt. Senere samme dag var jeg en meget glad kunde, ikke mindst på grund af den ovenud fine service de ydede. Go oplevelse.
Minipuds Vinduespolering
Har netop fået lavet 80.000 km service incl. bilsyn på min Renault Clio, årg. 2015 på Autohuset Fyns nystartede afd. på Svendborgvej i Odense. Opringning 1 time efter afleveringen med info om, hvad jeg burde få lavet incl. prisoverslag. Efterfølgende fik jeg bilen synet i Langeskov afd. Ingen af stederne unødig ventetid. Jeg har kun stor ros til mekanikerne, som var både lyttende og imødekommende. Fik udleveret en meget specificeret regning, som blev gennemgået. 5 store stjerner skal værkstedet incl. Benjamin have :-). Det er ikke sidste gang, jeg besøger værkstedet. PS. Glemte at bestille lånebil. Fik opringning, om det ikke var en forglemmelse. Lånebilen stod klar, da jeg ankom til værkstedet.
Finn Illum Jørgensen
Rigtig god oplevelse i forbindelse med service hos Autohuset Fyn. Ordentlig vejledning, hvor kommunikationen var rar hele vejen. Jeg kan klart anbefale Autohuset Fyn! Professionel service, imødekommende og altid tid til en lille snak over en kop kaffe :)
Emma Grann
5 stjerner fra en meget tilfreds kunde. Jeg er kommet i Autohuset Fyn i flere år både med reparationer, service og syn af min ældre Volvo 940. Jeg bliver ALTID modtaget venligt og imødekommende, både ved personlig henvendelse og telefonisk. Reparationer og service bliver hver gang udført professionelt og til en rimelig pris. De mange gange jeg er blevet kontaktet af en af mekanikerne, har det været en god oplevelse - de er venlige, professionelle og kan tage lidt gas med et smil i stemmen. Min gamle svensker fortjener det bedste - derfor bruger jeg Autohuset Fyn - og derfor skal de have 5 stjerner!
Jane Ottosen
Nu har vi igennem de sidste par år anvendt autohuset Fyn og kun oplevet virkelig god service gang på gang! Udover nogle meget behagelige medarbejdere, oplever vi en meget professionel og ærlig tilgang til deres arbejde og ydelser. Stor tak til Autohuset Fyn for en god oplevelse gang på gang!
Maja Dam
Fik skiftet batteri på min Seat Ibiza hos Autohuset Fyn på Nyborgvej. Hurtigt, billigt og ingen problemer. Helt i orden service fra Autohuset Fyn. Vil til enhver tid anbefale dem!
Amanda Fruergaard
Der er altid god service med lånebil, påfyldning af sprinklervæske, pris inden evt. reparation, høflig og venlig betjening fra glade medarbejdere. Kaffe mens man venter i pæne rene omgivelser. Og så er der god værkstedshumor ! Kan varmt anbefales
Dorte Sams
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00