Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Batteri, generator og starter

Bilbatteri – kontrol og udskiftning

Bilbatteriet holder på strømmen, så elektronikken til alle tider fungerer, og derfor er det naturligvis vigtigt, at du har et velfungerende bilbatteri i bilen.

Hos Autohuset Fyn kan vi både kontrollere og udskifte dit bilbatteri for dig – vi gør det naturligvis professionelt og til en god pris.

Kontrol af batteriet

Vi kontrollerer først om dit batteri holder på strømmen, eller om det aflader.

Det er vigtigt, at dit bilbatteri holder på strømmen, for at elektronikken i bilen kan fungere. Især i de kolde vintermåneder bruges der meget strøm til sædevarmen, varmeblæser, viskere, varmetråde osv. Derudover er vinterkulden ekstra hård ved batterispændingen. Derfor er det især en god ide at få kontrolleret bilbatteriet, inden kulden træder ind.

Hvis du kører med et sløvt batteri i længere tid ad gangen, kan bilens elektronik nemlig tage skade. Det sker, fordi der er dele af bilens elektronik, der hele tiden skal have strøm, og som derfor kan tage skade, hvis batteriet har for lav spænding.

Er dit batteri ældre end tre år, er der en større sandsynlighed for, at det svigter, og især i perioder med frost. Hvis du kører mange korte ture, hvor batteriet ikke når at blive opladet, er der også større sandsynlighed for, at dit batteri hurtigere giver op. Som hovedregel skal batteriet i nyere biler skiftes inden for de første 6 år.

Bestil tid

Indhent et gratis tilbud og modtag en pris på din opgave indenfor 24 timer

70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00

Motorstarter

Motorstarteren, eller i daglig tale bare starteren, har den opgave, at den starter motoren, når føreren drejer nøglen helt rundt i tændingslåsen, eller trykker på Start-knappen. Det er en elektrisk motor, som producerer den nødvendige strøm til at starte bilen med, lige som en generator gør det med batteriet. Når bilens motor er gået i gang, slår motorstarteren fra. Det er derfor yderst vigtigt at man ikke fortsætter med at dreje nøglen efter bilens motor er gået i gang, da det er med til at slide unødigt meget på starteren, og i sidste ende ødelægger den.

Oplever du at bilen har svært ved at starte når du drejer nøglen, og kan du høre en klikkende lyd, uden at motoren går i gang? Så kan det være tegn på at motorstarteren er slidt eller defekt.

Som med alle andre dele, kan motorstarteren gå i stykker. Hos Autohuset Fyn har vi altid skarpe priser på udskiftning af motorstarter.

Interesseret i at vide hvad det vil koste at skifte motorstarter på din bil?

Få et tilbud

Generator

Din bils batteri oplades ved hjælp af en generator.

Den omdanner motorens effekt til elektrisk energi. Generatoren går sjældent i stykker, men den kan selvfølgelig blive beskadiget og påvirke bilens kapacitet.

Der er adskillige advarselssignaler, der kan indikere, at det er tid til at genopbygge eller udskifte din generator.

Hvis advarselslampen for batteriet, som normalt kun lyser, når motoren startes, lyser kontinuerligt, er der sandsynligvis et problem med dit batterisystem. Selvfølgelig er disse problemer ikke altid forbundet med generatoren, men det er muligt.

Hvis du oplever mærkelige udsving i det normale lysstyrkeniveau på dine forlygter og instrumentbrættets lys, er dette også et tegn på, at noget kan være galt med strømmen.

I tilfælde af at din generator står af, vil du ikke vide det lige med det samme, da bilen stadig kan køre på den resterende batteristrøm i et stykke tid, før den dør.

Nogle gange er det muligt blot at genopbygge generatoren, men hvis den er beskadiget, har den brug for en udskiftning.

Bestil tid

Kundeudtalelser

Ærligt og god pris. Høflige, venlige, ærlige. Autohuset Fyn har holdt min gamle Aygo kørende de sidste par år. Der har altid været klare aftaler om, hvad der skulle laves og hvad det kom til at koste. Nu er jeg flyttet fra Fyn og skal til at finde en ny mekaniker, det er jeg ked af.
Theis Mølgaard fra Odense
Det er rent, ryddeligt og alle får god service ikke mindst til billige penge 👍 Syn af bilen sker imens man drikker en kop kaffe. Hente bringe service af bilen hjemme eller på arbejdet
Jan Kølle Nielsen fra Odense
Jeg har besøgt det bedste værksted i de 55 år jeg har haft bil. Jeg/VI er meget været meget tilfreds. I den forbindelse skal værkstedet og ikke mindst personale skal have karakteren til UG. Vi er flyttet fra Bullerup Autoservice, som vi har brugt i 40 år. Jeg vil beskrive det som et godt skift. Denne ros skal i også have fra min datter.
Sara Britta & Erling Jacobsen fra Kerteminde
Jeg har desværre haft en del dårlige mekanikere på min bil så var lidt mistroisk da min bil skulle tjekkes og gøres klar til syn men har kun ros til Autohuset for deres gode service, gode pris og min bil køre igen som en drøm. Tak for støvsugning og vask af min bil. Helt fantastisk. I bliver klart dem jeg vil bruge næste gang.
Jean Kock fra Odense
Får serviceret begge vores biler hos Autohusetfyn. Meget tilfredse. Får altid forklaring på hvad der er lavet. Er noget udskiftet kan man se den defekte del. Har indimellem indhentet tilbud via autobutler men Autohusetfyn er altid billigst. Billigste sted at skifte hjul og så bliver de ovenikøbet opbevaret. Vi har lånt gratis lånebil hver gang.
John Dyrbye fra Munkebo
Bor i Nyborg og kører gerne til Langeskov med bilen til service. Flot behandling, altid klar til assistance og til rimelige priser og færdig til aftalt tid. Ingen ekstra-arbejder uden aftale. Har min fulde tillid og kan derfor anbefales på det varmeste.
Kaj fra Nyborg
Efter en uheldig oplevelse hos et andet værksted hvor jeg betalte over 2000 kroner for at få at vide “vi aner ikke hvad der er galt”, har det været rigtig dejligt at have min bil til reparation hos Autohuset Fyn. Gratis afhentning og levering af bilen på min hjemmeadresse, og de både fejlsøgte og reparerede den for under 650 kroner. Det er næppe sidste gang jeg benytter dem.
Simon J fra Odense
Super service. Altid smilende og venlig. De laver ikke noget på din bil før de har din accept. Har lige fået lavet stort service på min bil til 2500 kr og har sparet 2000 kr kontra hvis jeg fik det lavet hos Hyundai. Fik en lånebil gratis. Da jeg kom ud i bilen stod der en flaske vand og en dåse med diesel additiver og kunne se min bil var blevet støvsuget har også fået en bilvask med til 99 kr. Servicen er på et helt andet niveau end hvad man er vant til kan kun anbefale dette værksted.
Uffe Bjerrum fra Langskov
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00