Læs og ansøg om rentefri kredit

Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Batteri, generator og starter

Bilbatteri – kontrol og udskiftning

Bilbatteriet holder på strømmen, så elektronikken til alle tider fungerer, og derfor er det naturligvis vigtigt, at du har et velfungerende bilbatteri i bilen.

Hos Autohuset Fyn kan vi både kontrollere og udskifte dit bilbatteri for dig – vi gør det naturligvis professionelt og til en god pris.

Kontrol af batteriet

Vi kontrollerer først om dit batteri holder på strømmen, eller om det aflader.

Det er vigtigt, at dit bilbatteri holder på strømmen, for at elektronikken i bilen kan fungere. Især i de kolde vintermåneder bruges der meget strøm til sædevarmen, varmeblæser, viskere, varmetråde osv. Derudover er vinterkulden ekstra hård ved batterispændingen. Derfor er det især en god ide at få kontrolleret bilbatteriet, inden kulden træder ind.

Hvis du kører med et sløvt batteri i længere tid ad gangen, kan bilens elektronik nemlig tage skade. Det sker, fordi der er dele af bilens elektronik, der hele tiden skal have strøm, og som derfor kan tage skade, hvis batteriet har for lav spænding.

Er dit batteri ældre end tre år, er der en større sandsynlighed for, at det svigter, og især i perioder med frost. Hvis du kører mange korte ture, hvor batteriet ikke når at blive opladet, er der også større sandsynlighed for, at dit batteri hurtigere giver op. Som hovedregel skal batteriet i nyere biler skiftes inden for de første 6 år.

Bestil tid

Indhent et gratis tilbud og modtag en pris på din opgave indenfor 24 timer

70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00

Motorstarter

Motorstarteren, eller i daglig tale bare starteren, har den opgave, at den starter motoren, når føreren drejer nøglen helt rundt i tændingslåsen, eller trykker på Start-knappen. Det er en elektrisk motor, som producerer den nødvendige strøm til at starte bilen med, lige som en generator gør det med batteriet. Når bilens motor er gået i gang, slår motorstarteren fra. Det er derfor yderst vigtigt at man ikke fortsætter med at dreje nøglen efter bilens motor er gået i gang, da det er med til at slide unødigt meget på starteren, og i sidste ende ødelægger den.

Oplever du at bilen har svært ved at starte når du drejer nøglen, og kan du høre en klikkende lyd, uden at motoren går i gang? Så kan det være tegn på at motorstarteren er slidt eller defekt.

Som med alle andre dele, kan motorstarteren gå i stykker. Hos Autohuset Fyn har vi altid skarpe priser på udskiftning af motorstarter.

Interesseret i at vide hvad det vil koste at skifte motorstarter på din bil?

Få et tilbud

Generator

Din bils batteri oplades ved hjælp af en generator.

Den omdanner motorens effekt til elektrisk energi. Generatoren går sjældent i stykker, men den kan selvfølgelig blive beskadiget og påvirke bilens kapacitet.

Der er adskillige advarselssignaler, der kan indikere, at det er tid til at genopbygge eller udskifte din generator.

Hvis advarselslampen for batteriet, som normalt kun lyser, når motoren startes, lyser kontinuerligt, er der sandsynligvis et problem med dit batterisystem. Selvfølgelig er disse problemer ikke altid forbundet med generatoren, men det er muligt.

Hvis du oplever mærkelige udsving i det normale lysstyrkeniveau på dine forlygter og instrumentbrættets lys, er dette også et tegn på, at noget kan være galt med strømmen.

I tilfælde af at din generator står af, vil du ikke vide det lige med det samme, da bilen stadig kan køre på den resterende batteristrøm i et stykke tid, før den dør.

Nogle gange er det muligt blot at genopbygge generatoren, men hvis den er beskadiget, har den brug for en udskiftning.

Bestil tid

Kundeudtalelser

Vi har skifte værksted. Fra dag 1 har vi kun opleve god service. Det er hele vejen rundt. Vi har nu brugt Autohuset Fyn i over et år. Det har været så godt. Det med de henter og kommer med bilen. Er så godt for mig pga mit job. Det gøre virkelig det hele nemmer. Når der er noget med bilen. får man tingene til høj kvalitet og lav god pris. En ting som er virkelig vigtigt for mig. Er de er bund ærlige. Jeg er altid så positiv, når jeg har snakket med dem. Eller har fået lave bilen. Jeg har faktisk ikke en finger jeg kan sætte negativ på dem. Så min anbefaling er virkelig stort.
Lykke Andersen
Super fantastisk oplevelse hos Autohuset Fyn. Både i Odense og Marslev. Der bliver virkelig taget hånd om kundeservice, men også din bil. Man bliver varmt modtaget og kommer hjem med et smil. De er ikke blege for at hjælpe med at finde fejl og give en god pris på arbejdet. Det er et sted jeg gerne besøger igen!
Thygesen
Jeg kom ind akut med en bil med et dødt batteri og spurgte om hjælp. I løbet af halvanden time havde de batteriet hjemme og det blev skiftet uden beregning, så jeg betalte kun for batteriet. Jeg vil klart anbefale afdelingen i Langeskov, super god service og gratis kaffe mens man venter.
Christine
Jeg fik et stenslag i forruden på min firmabil, som de heldigvis var flinke til at tage sig tid til at kigge på, selvom de havde travlt. Senere samme dag var jeg en meget glad kunde, ikke mindst på grund af den ovenud fine service de ydede. Go oplevelse.
Minipuds Vinduespolering
Har netop fået lavet 80.000 km service incl. bilsyn på min Renault Clio, årg. 2015 på Autohuset Fyns nystartede afd. på Svendborgvej i Odense. Opringning 1 time efter afleveringen med info om, hvad jeg burde få lavet incl. prisoverslag. Efterfølgende fik jeg bilen synet i Langeskov afd. Ingen af stederne unødig ventetid. Jeg har kun stor ros til mekanikerne, som var både lyttende og imødekommende. Fik udleveret en meget specificeret regning, som blev gennemgået. 5 store stjerner skal værkstedet incl. Benjamin have :-). Det er ikke sidste gang, jeg besøger værkstedet. PS. Glemte at bestille lånebil. Fik opringning, om det ikke var en forglemmelse. Lånebilen stod klar, da jeg ankom til værkstedet.
Finn Illum Jørgensen
Rigtig god oplevelse i forbindelse med service hos Autohuset Fyn. Ordentlig vejledning, hvor kommunikationen var rar hele vejen. Jeg kan klart anbefale Autohuset Fyn! Professionel service, imødekommende og altid tid til en lille snak over en kop kaffe :)
Emma Grann
5 stjerner fra en meget tilfreds kunde. Jeg er kommet i Autohuset Fyn i flere år både med reparationer, service og syn af min ældre Volvo 940. Jeg bliver ALTID modtaget venligt og imødekommende, både ved personlig henvendelse og telefonisk. Reparationer og service bliver hver gang udført professionelt og til en rimelig pris. De mange gange jeg er blevet kontaktet af en af mekanikerne, har det været en god oplevelse - de er venlige, professionelle og kan tage lidt gas med et smil i stemmen. Min gamle svensker fortjener det bedste - derfor bruger jeg Autohuset Fyn - og derfor skal de have 5 stjerner!
Jane Ottosen
Nu har vi igennem de sidste par år anvendt autohuset Fyn og kun oplevet virkelig god service gang på gang! Udover nogle meget behagelige medarbejdere, oplever vi en meget professionel og ærlig tilgang til deres arbejde og ydelser. Stor tak til Autohuset Fyn for en god oplevelse gang på gang!
Maja Dam
Fik skiftet batteri på min Seat Ibiza hos Autohuset Fyn på Nyborgvej. Hurtigt, billigt og ingen problemer. Helt i orden service fra Autohuset Fyn. Vil til enhver tid anbefale dem!
Amanda Fruergaard
Der er altid god service med lånebil, påfyldning af sprinklervæske, pris inden evt. reparation, høflig og venlig betjening fra glade medarbejdere. Kaffe mens man venter i pæne rene omgivelser. Og så er der god værkstedshumor ! Kan varmt anbefales
Dorte Sams
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00