Stenslag Odense | Vi reparerer revner & stenslag på Fyn

Kontakt

Få et tilbud

Book tid

Kontakt

Få et tilbud

Book tid

rudeskade

Stenslag & rudeskade

Stenslag eller revner i forruden kan betyde, at din bil ikke er lovlig og i værste fald, at du får en bøde, eller at din bil ikke går gennem syn.

Står du med en rude der er revnet eller har fået et stenslag, så lad os hjælpe dig. Vi har mulighed for at reparere stort set alle stenslag.

Kan ruden repareres?

Ofte kan man reparere et stenslag, hvis man ikke venter for længe med at få det udbedret. Der samler sig skidt og snavs i et stenslag, og det kan være vanskeligt at få pænt såfremt det ikke bliver afdækket med et stenslagsplaster eller bliver udbedret inden for kor tid.

En tommelfingerregel er at stenslaget ikke må have slået revner, være større end 2 cm. i diameter og det skal være mere end 5-10 cm fra rudens kant. Derudover kan der være en risiko for at din bil kasseres til syn, hvis det sidder inden for viskerfeltet, hvis synsmanden vurderer at det er til gene for dit udsyn.

Kan stenslaget ikke udbedres, giver vi dig 30% rabat på rudeskift.

Kig forbi til en professionel vurdering

Du er velkommen til at kigge ind til os, vi hjælper dig gerne med at kigge dine stenslag igennem.Hos Autohuset Fyn kan du få vurderet, hvorvidt stenslagsskaden i din forrude bør repareres, om skaden kan udbedres, eller om du er nødt til at skifte hele forruden.

Forsikringsskade?

Har du en glasskadeforsikring på din bil, kan du få udskiftet din forrude igennem din forsikring hos Autohuset Fyn. I det tilfælde medfølger der et gavekort til vores værksted (værdi 300,-), som kan trækkes fra din regning ved næste besøg. Oplys blot ved booking at der er tale om en forsikringsskade, så klarer vi resten. Afregning af eventuel selvrisiko sker mellem dig og dit forsikringsselskab. 

Hvornår skal stenslag repareres?

Det korte svar er: ALTID

Det er et lovkrav at stenslag udbedres, da det kan genere dit udsyn under kørslen og fordi det øger risikoen for at hele forruden kan briste ved det mindste stød. Stenslag kan slå revner ved kørsel på ujævn vej, og kulde og varme kan også få ruden til at give efter og trække sig, hvilket også kan gøre at stenslaget kan slå revner og ruden i sidste ende kan briste.

Derfor vurderes det ofte til at udgøre en væsentlig sikkerhedsrisiko hvis din rude har fået en stenslagsskade.

Kan min bil synes med stenslag?

Hvis din forrude skal være lovlig, skal den kunne gå gennem et syn med stenslaget i forruden. Det afhænger af størrelsen på skaden såvel som på placeringen.

Reglerne tager udgangspunkt i en opdeling af ruden (A, B og C), der ligger inden for viskerfeltet – altså det område, hvor vinduesviskerne holder ruden fri for regn.

Opdeling af ruden

Har du fået et stenslag i området lige over rattet, skal ruden skiftes, hvis det er mere end 3 mm i diameter eller hvis der er flere små skader, som forvrænger udsynet.

Sidder stenslaget til højre eller venstre for rattet, skal forruden skiftes, hvis selve hullet efter skaden er større end 10 mm i diameter og revnerne længere end ca. 50 mm.

Har stenslaget givet skader på passagersiden, er det først nødvendigt at skifte forruden, hvis hullet er større end 30 mm i diameter og revnerne længere end ca. 150 mm.

Sidst men ikke mindst er det værd at nævne, at det er ulovligt at køre med en revnet rude i Tyskland: derfor gælder det om at få ruden skiftet, inden du drager sydpå.

Selvom der er længe til, at din bil skal til syn, kan du ikke bare ignorere skaden. Din bil skal nemlig til enhver tid overholde de danske synsregler. Det vil med andre ord sige, at du kan risikere at få en bøde, hvis du kører rundt med et ulovligt stenslag i din bilrude.

I tvivl om hvad en ny frontrude koster til din bil? Få et uforpligtende tilbud inden for 24 timer.

AKTUELLE TILBUD OG NYHEDER

SELFIE-KONKURRENCE!

???????? VIND WELLNESSOPHOLD M/ 2 OVERNATNINGER FOR 2 PERSONER – VÆRDI KR. 5.998,- ???????? ⭐️Sådan gør du: Find vores julebil i Rosengårdcentret, tag en selfie med den

Læs mere »
Scroll til toppen