Læs og ansøg om rentefri kredit

Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Lygtekontrol - se og bliv set!

Kontrol af bilens lygter

Mange kører rundt med defekte eller forkert indstillede lygter

Vi anbefaler, at du går en runde om bilen en til to gange om ugen og kontrollerer, at alle dine lygter virker.

Alle lygter monteret på bilen skal være ubeskadigede, rene og skal kunne lyse. Det kan koste dig dyrt hvis dine lygter på bilen ikke virker – både økonomisk og sikkerhedsmæssigt.

Justering af forlygterne

Er du i tvivl, om dine lygter er indstillet korrekt anbefaler vi, at du lader en af vores mekanikere justere forlygterne, med et professionelt lygteapparat.

Vi har lygteindstillingsapparater til kontrol af alle gængse lygtesystemer på alle typer køretøjer – også LED og XENON.

Når vores mekaniker har gennemgået, kontrolleret og justeret din bils lygter, kan du være helt sikker på, at de står fuldstændig korrekt og du trygt kan køre den mørke tid i møde.

Det tager som regel ikke mere end 15 minutter, og er der samtidig nogle pærer sprunget, udskifter vi dem på stedet.

Bestil tid til kontrol af lygter

Stop, bak- og blinklys

Bliv set i trafikken og undgå farlige situationer

Det kan være utroligt farligt i trafikken hvis dine medtrafikanter ikke kan se når du foretager en nødbremsning, et sving eller at du bakker med bilen.

Derfor er det yderst vigtigt at alle bilens lygter på siden og bagpå også er fuldt funktionelle.

Hvordan tjekker jeg det selv?

Du kan selv kontrollere stoplyset ved at bakke tæt mod en mur eller lignende, træde på bremsepedalen og se efter stoplysets genskin på muren.

En virkningsløs blinklyspære for eller bag vil almindeligvis blive afsløret ved at blinkfrekvensen ændrer sig. Det kan ses på kontrollampen eller høres på blinkrelæet.

Konstaterer du en defekt pære, kommer du blot forbi vores værksted. Vi har altid tid til at skifte en pære for dig – og vi gør det straks, mens du venter.

Bestil pæreskift

Indhent et gratis tilbud og modtag en pris på din opgave indenfor 24 timer

70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00

Se og bliv set

Regler for forlygter på bilen

 • Positionslys skal kunne ses fra 300 meters afstand
 • Nærlys skal kunne oplyse vejen mindst 30 meter frem og have et fald på 1%, som kan måles som 1 cm pr. meter.
 • Fjernlyset skal kunne oplyse vejen mindst 100 meter frem og der skal være monteret en blå kontrollampe i bilen der lyser når fjernlyset er tændt.
 • Blinklygter skal blinke 1-2 gange per sekund og skal kunne ses i selv kraftigt sollys.
 • Tågelygter (ikke lovpligtig) må kun anvendes ved en sigtbarhed under 50 meter.
Book tid til et gratis lygtetjek

Regler for øvrigt lys på bilen

 • Baglygter skal kunne ses i en afstand af 300 meter.
 • Bremselygterne skal lyse rødt og ca. 4-5 gange så stærkt som almindeligt baglys. Må kun kunne aktiveres sammen med bremsepedalen.
 • Blinklygter skal blinke 1-2 gange per sekund og skal kunne ses i selv kraftigt sollys.
 • Et eller to nummerpladelys der tydeligt lyser nummerpladen op, så den kan se i en afstand af mindst 20 meter.
 • Tågebaglygte (ikke lovpligtig) må kun kunne tændes sammen med tændt positionslys/nærlys. En tågelygte, der skal lyse kraftigere end bremselyset (rødt lys) og baglygterne. Må kun bruges når sigtbarheden er dårlig, dvs. under ca. 50 meter.
 • Et eller to baklys lygter (ikke lovpligtig), der lyser med hvidt lys. Må kun kunne aktiveres når bilen sættes i bakgear.

Kundeudtalelser

Vi har skifte værksted. Fra dag 1 har vi kun opleve god service. Det er hele vejen rundt. Vi har nu brugt Autohuset Fyn i over et år. Det har været så godt. Det med de henter og kommer med bilen. Er så godt for mig pga mit job. Det gøre virkelig det hele nemmer. Når der er noget med bilen. får man tingene til høj kvalitet og lav god pris. En ting som er virkelig vigtigt for mig. Er de er bund ærlige. Jeg er altid så positiv, når jeg har snakket med dem. Eller har fået lave bilen. Jeg har faktisk ikke en finger jeg kan sætte negativ på dem. Så min anbefaling er virkelig stort.
Lykke Andersen
Super fantastisk oplevelse hos Autohuset Fyn. Både i Odense og Marslev. Der bliver virkelig taget hånd om kundeservice, men også din bil. Man bliver varmt modtaget og kommer hjem med et smil. De er ikke blege for at hjælpe med at finde fejl og give en god pris på arbejdet. Det er et sted jeg gerne besøger igen!
Thygesen
Jeg kom ind akut med en bil med et dødt batteri og spurgte om hjælp. I løbet af halvanden time havde de batteriet hjemme og det blev skiftet uden beregning, så jeg betalte kun for batteriet. Jeg vil klart anbefale afdelingen i Langeskov, super god service og gratis kaffe mens man venter.
Christine
Jeg fik et stenslag i forruden på min firmabil, som de heldigvis var flinke til at tage sig tid til at kigge på, selvom de havde travlt. Senere samme dag var jeg en meget glad kunde, ikke mindst på grund af den ovenud fine service de ydede. Go oplevelse.
Minipuds Vinduespolering
Har netop fået lavet 80.000 km service incl. bilsyn på min Renault Clio, årg. 2015 på Autohuset Fyns nystartede afd. på Svendborgvej i Odense. Opringning 1 time efter afleveringen med info om, hvad jeg burde få lavet incl. prisoverslag. Efterfølgende fik jeg bilen synet i Langeskov afd. Ingen af stederne unødig ventetid. Jeg har kun stor ros til mekanikerne, som var både lyttende og imødekommende. Fik udleveret en meget specificeret regning, som blev gennemgået. 5 store stjerner skal værkstedet incl. Benjamin have :-). Det er ikke sidste gang, jeg besøger værkstedet. PS. Glemte at bestille lånebil. Fik opringning, om det ikke var en forglemmelse. Lånebilen stod klar, da jeg ankom til værkstedet.
Finn Illum Jørgensen
Rigtig god oplevelse i forbindelse med service hos Autohuset Fyn. Ordentlig vejledning, hvor kommunikationen var rar hele vejen. Jeg kan klart anbefale Autohuset Fyn! Professionel service, imødekommende og altid tid til en lille snak over en kop kaffe :)
Emma Grann
5 stjerner fra en meget tilfreds kunde. Jeg er kommet i Autohuset Fyn i flere år både med reparationer, service og syn af min ældre Volvo 940. Jeg bliver ALTID modtaget venligt og imødekommende, både ved personlig henvendelse og telefonisk. Reparationer og service bliver hver gang udført professionelt og til en rimelig pris. De mange gange jeg er blevet kontaktet af en af mekanikerne, har det været en god oplevelse - de er venlige, professionelle og kan tage lidt gas med et smil i stemmen. Min gamle svensker fortjener det bedste - derfor bruger jeg Autohuset Fyn - og derfor skal de have 5 stjerner!
Jane Ottosen
Nu har vi igennem de sidste par år anvendt autohuset Fyn og kun oplevet virkelig god service gang på gang! Udover nogle meget behagelige medarbejdere, oplever vi en meget professionel og ærlig tilgang til deres arbejde og ydelser. Stor tak til Autohuset Fyn for en god oplevelse gang på gang!
Maja Dam
Fik skiftet batteri på min Seat Ibiza hos Autohuset Fyn på Nyborgvej. Hurtigt, billigt og ingen problemer. Helt i orden service fra Autohuset Fyn. Vil til enhver tid anbefale dem!
Amanda Fruergaard
Der er altid god service med lånebil, påfyldning af sprinklervæske, pris inden evt. reparation, høflig og venlig betjening fra glade medarbejdere. Kaffe mens man venter i pæne rene omgivelser. Og så er der god værkstedshumor ! Kan varmt anbefales
Dorte Sams
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00