Læs og ansøg om rentefri kredit

Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Motor, kobling og gearkasse

Skift af olie og oliefilter

Fra kun 699 kr

Med tiden bliver motorolien gammel og beskidt, og noget af det værste, der kan ske for din bil, er, at motoren mangler olie.

Olien forlænger din motors levetid og forbedrer bilens køreegenskaber. Derfor er det vigtigt, at du overholder serviceintervallerne med olieskift og udskiftning af oliefiltre.

Hos Autohuset Fyn bruger vi kun mærkespecifik kvalitetsolie

Vi anbefaler, at motorolien kontrolleres for hver 1.000 km.

Selv nye biler har et vist olieforbrug, der kan dog være tale om blot 0,5 liter på 1.000 km.

Du kan selv kontrollere olien ved at tage oliepinden op, tørre den af med et stykke papir, stikke den ned i hullet igen og endnu en gang trække den ud, således kan du se hvor meget olie der er på bilen.

Oliestanden skal være mellem minimum og maksimum på oliepinden.

Book tid til service på din bil

Oplever du at din bil har svært ved at trække, går i nødprogram eller siger mislyde fra motoren?

70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00

Gearolieskift

Gearolie er et vigtigt element, for at din gearkasse kører godt.

Intervallet for udskiftning af gearolie afhænger af bilmodel, bilens brug og typen af drivvæske, som kan være enten mineralsk eller syntetisk.

I gennemsnit er oliens brugstid 60.000-120.000 kilometer, men du skal være opmærksom på tegn på, at gearolien skal skiftes.

For eksempel er besværligt gearskifte og støj når gearkassen er i brug vigtige tegn på at du burde få din gearkasse tjekket og måske få skiftet gearkasseolie.

Automatgear og dobbeltkoblingsgear

Har du en bil med automatgear eller DSG-gear er det ekstra vigtigt at være opmærksom på intervallet for gearolieskift.

Disse gearkasser er nemlig mere følsomme end en almindelig manuel gearkasse – og også meget dyrere at reparere på, når skaden først er sket. Her kan det også på nogle modeller være nødvendigt at skylle gearkassen igennem ved udskiftning.

Du er altid velkommen til at ringe til os, såfremt du er i tvivl om hvad intervallet er for gearolieskift på netop din bil.

Få et tilbud

Udskiftning af turbo

De sidste par år er antallet af turboladede biler vokset markant. Det gælder både diesel- og benzinbiler, store som små. En turbolader kunne engang holde 10-12 år og op til 300.000 kilometer. Det gør de som hovedregel ikke mere, og derfor skal de skiftes oftere.

Årsagen til at turboladerne i dag må skiftes oftere end tidligere skyldes flere ting. Turboladere er blevet mindre og kører med højere tryk og varme, end de gjorde før i tiden. En turbolader nu til i dags kører op til 250.000 omdrejninger i minuttet og op til 2.0 bar med en arbejdstemperatur op til 950 grader. Derfor skal der ikke så meget til, før det går galt. Derudover er der kommet EGR-ventiler, katalysatorer og partikelfiltre med mere på motorerne. Disse ting sætter også turboladeren på ekstra arbejde, for at nå den ønskede effekt.

Hos Autohuset Fyn tjekker og udskifter vi gerne din turbo, hvis den er begyndt at blive træt eller er stået helt af.

Tøv ikke med at kontakte os

Udskiftning af kobling

Uden koblingen kører bilen ikke, så det er vigtigt at være opmærksom på, om den fungerer korrekt.

Normalt glider koblingen jævnt begge veje. Hvis du begynder at kunne mærke, at koblingen opfører sig anderledes end normalt, skal du nok overveje at få den tjekket.

I stort set alle tilfælde skifter man hele koblingen (et sæt bestående af trykplade, koblings-skive og udrykkerleje) og i nogle tilfælde også et svinghjul. Derudover anbefales det også at skifte pakninger i forbindelse med et koblingsskift.

Følgende kan være tegn på, at det er tid til at få den tjekket:

  • Koblingen laver små ryk, lige som knuder på en snor
  • Den føles hårdere at trykke ned – eller slipper ikke så nemt som normalt
  • Når du træder på koblingen og skifter gear, kommer der nogle lyde som tandhjul, der kører mod hinanden

Uanset hvad, skal du få det tjekket, hvis den reagerer anderledes, end den plejer.

Få et tilbud

Udskiftning af tandrem

Det kan variere meget, hvornår en tandrem skal skiftes, men det afhænger oftest af bilens mærke.

Med koblingen eller bremsen er det ret enkelt at se og mærke, når det er ved at være tid til at få dem kontrolleret eller skiftet.

Det er dog en smule anderledes med tandremmen, da den er skjult af en beskyttende kappe.

Sørger du ikke for jævnligt at få den tjekket, vil du først opdage det, når den sprænger. Og så er det desværre allerede for sent. Du kan ende med en utroligt dyr værkstedsregning, da tandremmen ofte forvolder skade på andre dele af motoren, hvis den springer, mens bilen er tændt. I nogle tilfælde kan det resultere i at hele motoren sætter sig og derved bliver defekt.

Som tommelfingerregel er det i forbindelse med et regelmæssigt serviceeftersyn at tandremmen skal skiftes. Hos Autohuset Fyn gennemgår vi altid din bil i forbindelse med et serviceeftersyn, og udskifter tandremmen hvis producenten foreskriver det.

I din bils servicehæfte kan du helt præcist se hvor tit dens tandrem bør udskiftes, og er du i tvivl kan du altid ringe til os og spørge til råds.

Få et tilbud

Kundeudtalelser

Vi har skifte værksted. Fra dag 1 har vi kun opleve god service. Det er hele vejen rundt. Vi har nu brugt Autohuset Fyn i over et år. Det har været så godt. Det med de henter og kommer med bilen. Er så godt for mig pga mit job. Det gøre virkelig det hele nemmer. Når der er noget med bilen. får man tingene til høj kvalitet og lav god pris. En ting som er virkelig vigtigt for mig. Er de er bund ærlige. Jeg er altid så positiv, når jeg har snakket med dem. Eller har fået lave bilen. Jeg har faktisk ikke en finger jeg kan sætte negativ på dem. Så min anbefaling er virkelig stort.
Lykke Andersen
Super fantastisk oplevelse hos Autohuset Fyn. Både i Odense og Marslev. Der bliver virkelig taget hånd om kundeservice, men også din bil. Man bliver varmt modtaget og kommer hjem med et smil. De er ikke blege for at hjælpe med at finde fejl og give en god pris på arbejdet. Det er et sted jeg gerne besøger igen!
Thygesen
Jeg kom ind akut med en bil med et dødt batteri og spurgte om hjælp. I løbet af halvanden time havde de batteriet hjemme og det blev skiftet uden beregning, så jeg betalte kun for batteriet. Jeg vil klart anbefale afdelingen i Langeskov, super god service og gratis kaffe mens man venter.
Christine
Jeg fik et stenslag i forruden på min firmabil, som de heldigvis var flinke til at tage sig tid til at kigge på, selvom de havde travlt. Senere samme dag var jeg en meget glad kunde, ikke mindst på grund af den ovenud fine service de ydede. Go oplevelse.
Minipuds Vinduespolering
Har netop fået lavet 80.000 km service incl. bilsyn på min Renault Clio, årg. 2015 på Autohuset Fyns nystartede afd. på Svendborgvej i Odense. Opringning 1 time efter afleveringen med info om, hvad jeg burde få lavet incl. prisoverslag. Efterfølgende fik jeg bilen synet i Langeskov afd. Ingen af stederne unødig ventetid. Jeg har kun stor ros til mekanikerne, som var både lyttende og imødekommende. Fik udleveret en meget specificeret regning, som blev gennemgået. 5 store stjerner skal værkstedet incl. Benjamin have :-). Det er ikke sidste gang, jeg besøger værkstedet. PS. Glemte at bestille lånebil. Fik opringning, om det ikke var en forglemmelse. Lånebilen stod klar, da jeg ankom til værkstedet.
Finn Illum Jørgensen
Rigtig god oplevelse i forbindelse med service hos Autohuset Fyn. Ordentlig vejledning, hvor kommunikationen var rar hele vejen. Jeg kan klart anbefale Autohuset Fyn! Professionel service, imødekommende og altid tid til en lille snak over en kop kaffe :)
Emma Grann
5 stjerner fra en meget tilfreds kunde. Jeg er kommet i Autohuset Fyn i flere år både med reparationer, service og syn af min ældre Volvo 940. Jeg bliver ALTID modtaget venligt og imødekommende, både ved personlig henvendelse og telefonisk. Reparationer og service bliver hver gang udført professionelt og til en rimelig pris. De mange gange jeg er blevet kontaktet af en af mekanikerne, har det været en god oplevelse - de er venlige, professionelle og kan tage lidt gas med et smil i stemmen. Min gamle svensker fortjener det bedste - derfor bruger jeg Autohuset Fyn - og derfor skal de have 5 stjerner!
Jane Ottosen
Nu har vi igennem de sidste par år anvendt autohuset Fyn og kun oplevet virkelig god service gang på gang! Udover nogle meget behagelige medarbejdere, oplever vi en meget professionel og ærlig tilgang til deres arbejde og ydelser. Stor tak til Autohuset Fyn for en god oplevelse gang på gang!
Maja Dam
Fik skiftet batteri på min Seat Ibiza hos Autohuset Fyn på Nyborgvej. Hurtigt, billigt og ingen problemer. Helt i orden service fra Autohuset Fyn. Vil til enhver tid anbefale dem!
Amanda Fruergaard
Der er altid god service med lånebil, påfyldning af sprinklervæske, pris inden evt. reparation, høflig og venlig betjening fra glade medarbejdere. Kaffe mens man venter i pæne rene omgivelser. Og så er der god værkstedshumor ! Kan varmt anbefales
Dorte Sams
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00