Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Motorfejl og fejllamper

Udlæsning af motorfejl

– for kun 399 kr

Moderne biler er fyldt med elektronik, og der sidder en masse små computere, der styrer og overvåger bilens funktioner. Hvis der opstår fejl på det elektroniske udstyr i en bil, kan man udlæse fejlkoderne og derigennem rette op på fejlene.

Hvorfor få udlæst fejlkoder?

Udlæsning af fejlkoder sikrer, at alle sensorer virker rigtigt – gør de ikke det, kan du risikere, at din bil bruger unødige mængder brændstof, eller at dit partikelfilter for eksempel ikke fungerer korrekt.

Disse fejl kan på sigt også påvirke motoren og i værste fald ødelægge din bil. Udlæsning af fejlkoder er blandt andet aktuelt, hvis en lampe lyser i displayet på din bil, men selv hvis ingen lamper lyser, så kan din bil have fejl, som kun kan afsløres ved, at der foretages en udlæsning af fejlkoderne.

En udlæsning af fejlkoder foretages oftest i forbindelse med et serviceeftersyn.

Hos Autohuset Fyn har vi det rette moderne teknologiske udstyr til udlæsning af fejlkoder, og vores dygtige teknikere uddannes løbende i at foretage udlæsning og eventuelle reparationer – og så har vi nogle af Danmarks skarpeste priser.

Book serviceeftersyn

Indhent et gratis tilbud og modtag en pris på din opgave indenfor 24 timer

70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00

Fejllamper

En lampe er begyndt at lyse i kontrolpanelet på bilen. Hvad betyder det og er det alvorligt?

Det spørgsmål får vi mange gange, og det korte svar er, at det ikke BEHØVER at være alvorligt, bare fordi en advarselslampe lyser, men det KAN blive alvorligt, hvis man ignorerer advarslen og blot kører videre. En bil er udstyret med en lang række forskellige advarselslamper, der alle indikerer, at noget er galt med bilen. Nogle advarselslamper kan både lyse gult/orange og rødt.

De vigtigste advarselslamper

Udlæsning af fejlkoder sikrer, at alle sensorer virker rigtigt – gør de ikke det, kan du risikere, at din bil bruger unødige mængder brændstof, eller at dit partikelfilter ikke fungerer korrekt. Fælles for alle advarselslamper er, at du altid kan finde deres betydning i bilens manual. Er du i tvivl om noget, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Som udgangspunkt betyder farverne dette

Rød

Stop bilen hurtigst muligt og sluk motoren. Følg vejledningen i instruktionsbogen. Hvis du er i tvivl, så tilkald vejhjælp og få din bil transporteret hen til et af vores værksteder. Det kan f.eks. betyde alvorlige fejl på bilens motor eller bremser.

UNDTAGELSE: Ligner den røde advarselslampe et snefnug, er det information om, at den udendørs temperatur er 0 grader eller derunder, og du skal derfor være opmærksom på glatte veje.

Gul

En handling er påkrævet. Stop bilen og sluk motoren. Følg vejledningen i instruktionsbogen – du vil i mange tilfælde kunne køre til nærmeste værksted. Det kan feks. betyde fejl i bilens dæktryk, antispin eller en ikke-alvorlig motorfejl.

UNDTAGELSE: Ligner den gule/orange advarselslampe et snefnug, er det information om, at den udendørs temperatur er 1-5 grader, og du skal derfor være opmærksom på glatte veje.

Grøn

Ingen handling er påkrævet. Bruges til informationer og påkræver ingen handling fra chaufførens side.

Det kan for eksempel være en indikator for at nær- eller tågelys er tændt.

Serviceindikator

Nyere biler har en serviceindikator i displayet, som begynder at lyse, når bilen skal have et serviceeftersyn.

Denne indikator kan se forskellig ud fra bilmærke til bilmærke.

Den kan feks. ligne en svensknøgle, eller der kan stå en tekst i stil med ”Oil change required”. Det betyder at det er på tide at bestille serviceeftersyn.

I bilens manual kan du altid finde ikonet for serviceindikator. Husk, at Autohuset Fyn har nogle af de billigste priser på serviceeftersyn udført iflg. producentens forskrifter, så fabriksgarantien bevares.

Har din bil ikke en serviceindikator, kan du finde serviceintervallerne i bilens servicehæfte.

Er du i tvivl om det er ved at være tid til et serviceeftersyn, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Hos Autohuset Fyn har du også mulighed for at tilmelde dig en servicepåmindelse, så du bliver påmindet om hvornår det er ved at være tid til service igen.

Tilmed dig servicepåmindelse

Kundeudtalelser

Ærligt og god pris. Høflige, venlige, ærlige. Autohuset Fyn har holdt min gamle Aygo kørende de sidste par år. Der har altid været klare aftaler om, hvad der skulle laves og hvad det kom til at koste. Nu er jeg flyttet fra Fyn og skal til at finde en ny mekaniker, det er jeg ked af.
Theis Mølgaard fra Odense
Det er rent, ryddeligt og alle får god service ikke mindst til billige penge 👍 Syn af bilen sker imens man drikker en kop kaffe. Hente bringe service af bilen hjemme eller på arbejdet
Jan Kølle Nielsen fra Odense
Jeg har besøgt det bedste værksted i de 55 år jeg har haft bil. Jeg/VI er meget været meget tilfreds. I den forbindelse skal værkstedet og ikke mindst personale skal have karakteren til UG. Vi er flyttet fra Bullerup Autoservice, som vi har brugt i 40 år. Jeg vil beskrive det som et godt skift. Denne ros skal i også have fra min datter.
Sara Britta & Erling Jacobsen fra Kerteminde
Jeg har desværre haft en del dårlige mekanikere på min bil så var lidt mistroisk da min bil skulle tjekkes og gøres klar til syn men har kun ros til Autohuset for deres gode service, gode pris og min bil køre igen som en drøm. Tak for støvsugning og vask af min bil. Helt fantastisk. I bliver klart dem jeg vil bruge næste gang.
Jean Kock fra Odense
Får serviceret begge vores biler hos Autohusetfyn. Meget tilfredse. Får altid forklaring på hvad der er lavet. Er noget udskiftet kan man se den defekte del. Har indimellem indhentet tilbud via autobutler men Autohusetfyn er altid billigst. Billigste sted at skifte hjul og så bliver de ovenikøbet opbevaret. Vi har lånt gratis lånebil hver gang.
John Dyrbye fra Munkebo
Bor i Nyborg og kører gerne til Langeskov med bilen til service. Flot behandling, altid klar til assistance og til rimelige priser og færdig til aftalt tid. Ingen ekstra-arbejder uden aftale. Har min fulde tillid og kan derfor anbefales på det varmeste.
Kaj fra Nyborg
Efter en uheldig oplevelse hos et andet værksted hvor jeg betalte over 2000 kroner for at få at vide “vi aner ikke hvad der er galt”, har det været rigtig dejligt at have min bil til reparation hos Autohuset Fyn. Gratis afhentning og levering af bilen på min hjemmeadresse, og de både fejlsøgte og reparerede den for under 650 kroner. Det er næppe sidste gang jeg benytter dem.
Simon J fra Odense
Super service. Altid smilende og venlig. De laver ikke noget på din bil før de har din accept. Har lige fået lavet stort service på min bil til 2500 kr og har sparet 2000 kr kontra hvis jeg fik det lavet hos Hyundai. Fik en lånebil gratis. Da jeg kom ud i bilen stod der en flaske vand og en dåse med diesel additiver og kunne se min bil var blevet støvsuget har også fået en bilvask med til 99 kr. Servicen er på et helt andet niveau end hvad man er vant til kan kun anbefale dette værksted.
Uffe Bjerrum fra Langskov
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00