Batteri, generator og starter - Autohusetfyn.dk

Kontakt

Få et tilbud

Book tid

Kontakt

Få et tilbud

Book tid

Batteri, generator og starter

Bilbatteri – kontrol og udskiftning

Bilbatteriet holder på strømmen, så elektronikken til alle tider fungerer, og derfor er det naturligvis vigtigt, at du har et velfungerende bilbatteri i bilen.

Hos Autohuset Fyn kan vi både kontrollere og udskifte dit bilbatteri for dig – vi gør det naturligvis professionelt og til en god pris.

Kontrol af batteriet

Vi kontrollerer først om dit batteri holder på strømmen, eller om det aflader.

Det er vigtigt, at dit bilbatteri holder på strømmen, for at elektronikken i bilen kan fungere. Især i de kolde vintermåneder bruges der meget strøm til sædevarmen, varmeblæser, viskere, varmetråde osv. Derudover er vinterkulden ekstra hård ved batterispændingen. Derfor er det især en god ide at få kontrolleret bilbatteriet, inden kulden træder ind.

Hvis du kører med et sløvt batteri i længere tid ad gangen, kan bilens elektronik nemlig tage skade. Det sker, fordi der er dele af bilens elektronik, der hele tiden skal have strøm, og som derfor kan tage skade, hvis batteriet har for lav spænding.

Er dit batteri ældre end tre år, er der en større sandsynlighed for, at det svigter, og især i perioder med frost. Hvis du kører mange korte ture, hvor batteriet ikke når at blive opladet, er der også større sandsynlighed for, at dit batteri hurtigere giver op. Som hovedregel skal batteriet i nyere biler skiftes inden for de første 6 år.

Motorstarter

Motorstarteren, eller i daglig tale bare starteren, har den opgave, at den starter motoren, når føreren drejer nøglen helt rundt i tændingslåsen, eller trykker på Start-knappen. Det er en elektrisk motor, som producerer den nødvendige strøm til at starte bilen med, lige som en generator gør det med batteriet. Når bilens motor er gået i gang, slår motorstarteren fra. Det er derfor yderst vigtigt at man ikke fortsætter med at dreje nøglen efter bilens motor er gået i gang, da det er med til at slide unødigt meget på starteren, og i sidste ende ødelægger den.

Oplever du at bilen har svært ved at starte når du drejer nøglen, og kan du høre en klikkende lyd, uden at motoren går i gang? Så kan det være tegn på at motorstarteren er slidt eller defekt.

Som med alle andre dele, kan motorstarteren gå i stykker. Hos Autohuset Fyn har vi altid skarpe priser på udskiftning af motorstarter.

Interesseret i at vide hvad det vil koste at skifte motorstarter på din bil?

Generator

Din bils batteri oplades ved hjælp af en generator.

Den omdanner motorens effekt til elektrisk energi. Generatoren går sjældent i stykker, men den kan selvfølgelig blive beskadiget og påvirke bilens kapacitet.

Der er adskillige advarselssignaler, der kan indikere, at det er tid til at genopbygge eller udskifte din generator.

Hvis advarselslampen for batteriet, som normalt kun lyser, når motoren startes, lyser kontinuerligt, er der sandsynligvis et problem med dit batterisystem. Selvfølgelig er disse problemer ikke altid forbundet med generatoren, men det er muligt.

Hvis du oplever mærkelige udsving i det normale lysstyrkeniveau på dine forlygter og instrumentbrættets lys, er dette også et tegn på, at noget kan være galt med strømmen.

I tilfælde af at din generator står af, vil du ikke vide det lige med det samme, da bilen stadig kan køre på den resterende batteristrøm i et stykke tid, før den dør.

Nogle gange er det muligt blot at genopbygge generatoren, men hvis den er beskadiget, har den brug for en udskiftning.

Kundeudtalelser

Hør hvad vores kunder siger om Autohuset Fyn og vores service
Scroll til toppen