Skræddersyet kvalitetseftersyn med fabriksgaranti
Har bilen fire hjul, så kan vi servicere den - uanset hvilket drivmiddel den kører på!
Hos Autohuset Fyn følger vi trop med udviklingen i autobranchen. Vi er selv gået all-in i den rivende udvikling der er inden for grøn omstilling, også hvad der angår el- og hybridbiler. Derfor sørger vi for løbende at videreuddanne vores dygtige teknikere, så de kan servicere de elektriske biler lige så professionelt, som de servicerer biler der kører på fossile brændstoffer.
Vi stempler naturligvis i digital-servicebook.com, så du kan opretholde fabriksgarantien.
Hvor tit skal min elbil til service?
Afhængigt af bilmærke og model, skal de fleste elbiler til service efter et kilometerinterval på mellem 15-30.000km eller som minimum én gang årligt. Bilens serviceinterval vil fremgå af din servicebog, og de fleste biler har i dag automatisk serviceindikator som lyser i instrumentbordet når din bil skal til serviceftersyn.
Prisen for service på din elbil afhænger af en række faktorer og krav fra fabrikanten samt bilens alder og kilometerstand.
En elbil er kort fortalt en bil, der udelukkende kører på elektricitet. Elbiler kan lades af både strømtypen i dit hjem (AC-ladning), eller via en stander, der er koblet til en strømforsyning (DC-ladning).
Elbiler er generelt meget støjsvage. Det er den, fordi den kører på et batteri i stedet for en forbrændingsmotor. Samtidig udleder den ikke CO2, når den kører hvis strømmen kommer fra vind- og solenergi, udover produktionen.
Ydermere adskiller elbiler sig fra brændstofbiler ved, at bilens rækkevidde bliver påvirket en hel del af temperaturen. Bilens rækkevidde formindskes ofte om vinteren, når du bruger varmeblæser, el-bagrude og andet af bilens elektronik.
Hvad indebærer et service på en elbil?
Din elbil kræver som oftest et mindre type serviceeftersyn og færre reparationer end en bil med brændstofmotor. Ganske enkelt fordi en elbil mekanisk set har en mere simpel konstruktion med færre dele, som bliver slidt.
Selvom en elbil har færre dele, så er stadig vigtigt at få den serviceret. En elbils behov for service er det samme som for traditionelle biler. F.eks. bruges din elbils bremser ofte mindre, da bilen automatisk “motorbremser” når du slipper speederen, hvilket betyder at en elbils bremser oftere kræver et bremseeftersynog regenererer strøm til batteriet, skal din elbil stadig have skiftet bremsevæske – ligesom en konventionel bil. Det handler om, at bremsevæske over tid optager vand, og har altså ikke noget at gøre med, hvor meget du bremser.
Hvad indebærer et service på en hybridbil?
Når en hybrid- eller en plug-in hybridbil skal serviceres, er der to forskellige drivlinjer, som skal have opmærksomhed. Den elektriske del af biler kræver dog i langt de fleste tilfælde et minimum af service, imens den motordrevne del stadig kræver fx olieskift, skift af filter og lignende. Derfor vil intervallerne mellem servicetjek på hybridbiler ikke være særlig meget anderledes end ved almindelige benzin eller diesel biler. Det er blot andre komponenter af bilen, som der vil være behov for at få serviceret.
Hvilket service skal min hybridbil have?
Afhængigt af din hybridbils alder, kilometerstand samt garantiperiode tilbyder Autohuset Fyn flere forskellige serviceeftersyn til din hybridbil. Du kan læse meget mere om de forskellige serviceeftersyn vi tilbyder nedenfor.
Hybridbil er blevet en fælles betegnelse for biler, der kan køre på både el og brændstof, men reelt findes der tre forskellige hybridteknologier.
Mild Hybrid er fællesbetegnelsen for systemer, hvor en elmotor assisterer benzinmotoren ved igangsætning og acceleration. Energien opsamles via nedbremsning og deceleration og lagres på et lithium batteri.
En Fuld Hybrid bil har en kraftigere elmotor og et lidt større hybridbatteri end biler med Mild Hybrid teknik. Afhængigt af kørestil og kørselsmønster kan den køre op til 50% af tiden på el. Og det foregår helt automatisk, når der skiftes mellem kørsel på el eller benzin. Bilen oplades mens den kører.
Plug-in Hybrid er betegnelsen for en hybridbil, der er selvopladende som en HEV, men som også kan oplades med en ledning til en ladestander. Derfor kaldes den også en opladningshybrid. Bilen kan køres som en elbil, så længe man sørger for at have strøm på batteriet.