Gratis synstjek - Autohusetfyn.dk

Kontakt

Få et tilbud

Book tid

Kontakt

Få et tilbud

Book tid

Gratis synstjek

Gratis synstjek

Gå smertefrit igennem syn – bestil synstjek hos Autohuset Fyn!

Er du fast kunde hos Autohuset Fyn, kan du få et gratis synstjek inden din bil skal til syn – og vi kan oven i købet også få synet bilen for dig i vores tilknyttede synshal.

Er din bil oppe i årene, er der noget der rasler, eller er dækkene godt slidte, er det en god idé at få et synskontrol af din bil inden den bliver synet. Her ser vi, om bilen kan klare et syn, eller om der er noget, der skal klares inden. Hvis der er noget der skal klargøres, får du et uforpligtende tilbud på stedet.

Hvornår skal min bil synes?

Før du finder ud af, hvad du selv kan gøre inden synet, må du først blive klar over, hvornår og hvor ofte din bil skal synes.

Og bare rolig. Du skal ikke selv holde styr på, hvornår det er tid til syn. Du vil få en indkaldelse fra Trafikstyrelsen 8 uger inden din bil skal til syn, enten via brev eller e-Boks. Det er ikke muligt at udsætte synet, så det er bedst at bestille tid til syn tidligt. Når du modtager indkaldelsen, skal du dog selv sørge for at bestille tid til et bilsyn. Hos Autohuset Fyn kan vi hjælpe dig med at bestille en tid til syn i vores tilknyttede synshal.

Har du en almindelig personbil på under 3500 kg, skal den til syn for første gang fire år efter, bilen er indregistreret. Derefter skal den synes hvert andet år.

Er du i tvivl om hvad det vil sige at være fast kunde hos Autohuset Fyn? Læs mere her.

Bilsyn– hvad kan jeg selv gøre?

Hvis du gerne vil skabe de bedste betingelser for at få din bil gennem synet i første hug, er der en række ting, du selv kan gøre. Gå din bil igennem og tjek nedenstående.

Billygter – lyser de, som de skal?

Et god sted at starte er at gennemgå alle bilens lygter og blinklys. Lyser de, som de skal? En defekt eller svag pære kan koste dig et omsyn, og det er en ærgerlig pris at betale, da det koster forholdsvist lidt at få skiftet en pære. Husk også at kontrollere, om de forskellige funktioner fungerer. Det kunne eksempelvis være:

Tjek desuden, at lygteglassene er intakte og ikke er mærket efter eksempelvis stenslag.

Tryk hornet i bund

Endnu en ting du selv kan tjekke.

Bilens horn skal lave en høj og klar lyd, og der skal ikke gå for lang tid mellem tryk og lyd.

Tjek mønsterdybden på dine bildæk

Her kan du selv se efter, hvordan slitagen på dine dæk er. Hvor dybt er mønstret på dine dæk? Er rillerne ikke særligt dybe, tyder det på, at dækkene trænger til at blive skiftet.

En nem måde at tjekke det på er, at bruge en almindelig 10- eller 20-krone til at måle dækkets mønsterdybde. Hele vejen rundt i kanten af en 10- eller 20-krone er der et bånd med tekst – fra yderkanten af mønten til det inderste af tekstbåndet er der ca. 3 mm. Er mønsterdybden på dine dæk mindre end de 3 mm., er dine dæk så slidte, at det er tid til at skifte dem ud.

Og skal du alligevel have nye dæk, kan du jo lige så godt gøre det før bilsynet

Stenslag spolerer synet

Det vigtigste her er forruden, så koncentrer dig om den. Forruden skal være fri for klistermærker og eventuelle stenslag inden for synsfeltet.

Er din forrude meget ridset, kan du også risikere, at bilen ikke går gennem synet.

Husk også at sikre dig, at både viskere og sprinklervæske fungerer problemfrit.

Undgå at bilen ryger i omsyn

Består din bil ikke syn første gang, ryger din bil i omsyn, og så skal du en tur forbi en mekaniker og udbedre de mangler/skader der måtte være.

Du har kun en begrænset periode at få udbedret fejl/mangler i, og i den periode må bilen faktisk ikke færdes på vejen.

Derfor er klargøring til syn en rigtig god idé. Vi giver dig naturligvis en grundig gennemgang af de eventuelle mangler og hjælper dig med at vælge den løsning der er mest optimalt for dig.

Vi udfører ikke nogle reparationer på din bil uden at tage dig med på råd.

Har du brug for et synstjek?

Et synstjek hos Autohuset Fyn koster kun 250 kr., og er du fast kunde får du det helt gratis!

De ovennævnte punkter er ting, du selv relativt let kan tjekke op på. Resten kræver for de flestes vedkommende hjælp fra en mekaniker. Det kan være et tjek af ting som:

Hvis du vil være på den sikre side, står vores mekanikere klar til at få dig nemt og bekvemt igennem syn.

Er din bil helt klar til syn? Book tid i vores tilknyttede synshal Nem Bilsyn.

AKTUELLE TILBUD OG NYHEDER

SELFIE-KONKURRENCE!

???????? VIND WELLNESSOPHOLD M/ 2 OVERNATNINGER FOR 2 PERSONER – VÆRDI KR. 5.998,- ???????? ⭐️Sådan gør du: Find vores julebil i Rosengårdcentret, tag en selfie med den

Læs mere »

Følg os på Facebook og vær bland de første til at modtage nyheder og tilbud fra os.

Scroll til toppen