Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Gratis synstjek

Gratis synstjek

Gå smertefrit igennem syn – bestil synstjek hos Autohuset Fyn!

Er du fast kunde hos Autohuset Fyn, kan du få et gratis synstjek inden din bil skal til syn – og vi kan oven i købet også få synet bilen for dig i vores tilknyttede synshal.

Er din bil oppe i årene, er der noget der rasler, eller er dækkene godt slidte, er det en god idé at få et synskontrol af din bil inden den bliver synet. Her ser vi, om bilen kan klare et syn, eller om der er noget, der skal klares inden. Hvis der er noget der skal klargøres, får du et uforpligtende tilbud på stedet.

Hvornår skal min bil synes?

Før du finder ud af, hvad du selv kan gøre inden synet, må du først blive klar over, hvornår og hvor ofte din bil skal synes.

Og bare rolig. Du skal ikke selv holde styr på, hvornår det er tid til syn. Du vil få en indkaldelse fra Trafikstyrelsen 8 uger inden din bil skal til syn, enten via brev eller e-Boks. Det er ikke muligt at udsætte synet, så det er bedst at bestille tid til syn tidligt. Når du modtager indkaldelsen, skal du dog selv sørge for at bestille tid til et bilsyn. Hos Autohuset Fyn kan vi hjælpe dig med at bestille en tid til syn i vores tilknyttede synshal.

Har du en almindelig personbil på under 3500 kg, skal den til syn for første gang fire år efter, bilen er indregistreret. Derefter skal den synes hvert andet år.

Book tid til synstjek

Bilsyn– hvad kan jeg selv gøre?

Deet ve’ Jette!

Hvis du gerne vil skabe de bedste betingelser for at få din bil gennem synet i første hug, er der en række ting, du selv kan gøre. Gå din bil igennem og tjek nedenstående.

Billygter – lyser de, som de skal?

Et god sted at starte er at gennemgå alle bilens lygter og blinklys. Lyser de, som de skal? En defekt eller svag pære kan koste dig et omsyn, og det er en ærgerlig pris at betale, da det koster forholdsvist lidt at få skiftet en pære. Husk også at kontrollere, om de forskellige funktioner fungerer. Det kunne eksempelvis være:

  • Tågelys – både foran og bagpå
  • Stoplys
  • Blinklys hele vejen rundt på bilen inkl. katastrofeblink

Tjek desuden, at lygteglassene er intakte og ikke er mærket efter eksempelvis stenslag.

Tryk hornet i bund

Endnu en ting du selv kan tjekke.

Bilens horn skal lave en høj og klar lyd, og der skal ikke gå for lang tid mellem tryk og lyd.

Tjek mønsterdybden på dine bildæk

Her kan du selv se efter, hvordan slitagen på dine dæk er. Hvor dybt er mønstret på dine dæk? Er rillerne ikke særligt dybe, tyder det på, at dækkene trænger til at blive skiftet.

En nem måde at tjekke det på er, at bruge en almindelig 10- eller 20-krone til at måle dækkets mønsterdybde. Hele vejen rundt i kanten af en 10- eller 20-krone er der et bånd med tekst – fra yderkanten af mønten til det inderste af tekstbåndet er der ca. 3 mm. Er mønsterdybden på dine dæk mindre end de 3 mm., er dine dæk så slidte, at det er tid til at skifte dem ud.

Og skal du alligevel have nye dæk, kan du jo lige så godt gøre det før bilsynet.

Stenslag spolerer synet

Det vigtigste her er forruden, så koncentrer dig om den. Forruden skal være fri for klistermærker og eventuelle stenslag inden for synsfeltet.

Er din forrude meget ridset, kan du også risikere, at bilen ikke går gennem synet.

Husk også at sikre dig, at både viskere og sprinklervæske fungerer problemfrit.

Undgå at bilen ryger i omsyn

Består din bil ikke syn første gang, ryger din bil i omsyn, og så skal du en tur forbi en mekaniker og udbedre de mangler/skader der måtte være.

Du har kun en begrænset periode at få udbedret fejl/mangler i, og i den periode må bilen faktisk ikke færdes på vejen.

Derfor er klargøring til syn en rigtig god idé. Vi giver dig naturligvis en grundig gennemgang af de eventuelle mangler og hjælper dig med at vælge den løsning der er mest optimalt for dig.

Vi udfører ikke nogle reparationer på din bil uden at tage dig med på råd.

Har du brug for et synstjek?

Et synstjek hos Autohuset Fyn koster kun 250 kr., og er du fast kunde får du det helt gratis!
De ovennævnte punkter er ting, du selv relativt let kan tjekke op på. Resten kræver for de flestes vedkommende hjælp fra en mekaniker. Det kan være et tjek af ting som:

  • Bremseevne
  • Styretøj
  • Motorrum
  • Karrosseri
  • Undervogn

Hvis du vil være på den sikre side, står vores mekanikere klar til at få dig nemt og bekvemt igennem syn.

Book tid

Kundeudtalelser

Ærligt og god pris. Høflige, venlige, ærlige. Autohuset Fyn har holdt min gamle Aygo kørende de sidste par år. Der har altid været klare aftaler om, hvad der skulle laves og hvad det kom til at koste. Nu er jeg flyttet fra Fyn og skal til at finde en ny mekaniker, det er jeg ked af.
Theis Mølgaard fra Odense
Det er rent, ryddeligt og alle får god service ikke mindst til billige penge 👍 Syn af bilen sker imens man drikker en kop kaffe. Hente bringe service af bilen hjemme eller på arbejdet
Jan Kølle Nielsen fra Odense
Jeg har besøgt det bedste værksted i de 55 år jeg har haft bil. Jeg/VI er meget været meget tilfreds. I den forbindelse skal værkstedet og ikke mindst personale skal have karakteren til UG. Vi er flyttet fra Bullerup Autoservice, som vi har brugt i 40 år. Jeg vil beskrive det som et godt skift. Denne ros skal i også have fra min datter.
Sara Britta & Erling Jacobsen fra Kerteminde
Jeg har desværre haft en del dårlige mekanikere på min bil så var lidt mistroisk da min bil skulle tjekkes og gøres klar til syn men har kun ros til Autohuset for deres gode service, gode pris og min bil køre igen som en drøm. Tak for støvsugning og vask af min bil. Helt fantastisk. I bliver klart dem jeg vil bruge næste gang.
Jean Kock fra Odense
Får serviceret begge vores biler hos Autohusetfyn. Meget tilfredse. Får altid forklaring på hvad der er lavet. Er noget udskiftet kan man se den defekte del. Har indimellem indhentet tilbud via autobutler men Autohusetfyn er altid billigst. Billigste sted at skifte hjul og så bliver de ovenikøbet opbevaret. Vi har lånt gratis lånebil hver gang.
John Dyrbye fra Munkebo
Bor i Nyborg og kører gerne til Langeskov med bilen til service. Flot behandling, altid klar til assistance og til rimelige priser og færdig til aftalt tid. Ingen ekstra-arbejder uden aftale. Har min fulde tillid og kan derfor anbefales på det varmeste.
Kaj fra Nyborg
Efter en uheldig oplevelse hos et andet værksted hvor jeg betalte over 2000 kroner for at få at vide “vi aner ikke hvad der er galt”, har det været rigtig dejligt at have min bil til reparation hos Autohuset Fyn. Gratis afhentning og levering af bilen på min hjemmeadresse, og de både fejlsøgte og reparerede den for under 650 kroner. Det er næppe sidste gang jeg benytter dem.
Simon J fra Odense
Super service. Altid smilende og venlig. De laver ikke noget på din bil før de har din accept. Har lige fået lavet stort service på min bil til 2500 kr og har sparet 2000 kr kontra hvis jeg fik det lavet hos Hyundai. Fik en lånebil gratis. Da jeg kom ud i bilen stod der en flaske vand og en dåse med diesel additiver og kunne se min bil var blevet støvsuget har også fået en bilvask med til 99 kr. Servicen er på et helt andet niveau end hvad man er vant til kan kun anbefale dette værksted.
Uffe Bjerrum fra Langskov
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00