Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Lygtekontrol - se og bliv set!

Kontrol af bilens lygter

Mange kører rundt med defekte eller forkert indstillede lygter

Vi anbefaler, at du går en runde om bilen en til to gange om ugen og kontrollerer, at alle dine lygter virker.

Alle lygter monteret på bilen skal være ubeskadigede, rene samt kunne lyse. Det kan koste dig dyrt hvis dine lygter på bilen ikke virker – både økonomisk samt sikkerhedsmæssigt.

Justering af forlygterne

Er du i tvivl om dine lygter er indstillet korrekt, anbefaler vi at du lader en af vores mekanikere justere forlygterne, med et professionelt lygteapparat.

Vi har lygteindstillingsapparat til kontrol af alle gængse lygtesystemer på alle typer køretøjer – også LED og XENON.

Når vores mekaniker har gennemgået, kontrolleret og justeret din bils lygter, kan du være helt sikker på, at de står fuldstændig korrekt og du trygt kan køre den mørke tid i møde.

Det tager som regel ikke mere end 15 minutter, og er der samtidig nogle pærer sprunget, udskifter vi dem på stedet.

Bestil tid til kontrol af lygter

Stop, bak- og blinklys

Bliv set i trafikken og undgå farlige situationer

Det kan være utroligt farligt i trafikken hvis dine medtrafikanter ikke kan se når du foretager en nødbremsning, et sving eller at du bakker med bilen.

Derfor er det yderst vigtigt at alle bilens lygter på siden og bagpå også er fuldt funktionelle.

Hvordan tjekker jeg det selv?

Du kan selv kontrollere stoplyset ved at bakke tæt mod en mur eller lignende, træde på bremsepedalen og se efter stoplysets genskin på muren.

En virkningsløs blinklyspære for eller bag vil almindeligvis blive afsløret ved at blinkfrekvensen ændrer sig. Det kan ses på kontrollampen eller høres på blinkrelæet.

Konstaterer du en defekt pære, kommer du blot forbi vores værksted. Vi har altid tid til at skifte en pære for dig – og vi gør det straks, mens du venter.

Du betaler i øvrigt kun for pærens pris, og ikke for den tid vi bruger på pæreskiftet.

Bestil pæreskift

Indhent et gratis tilbud og modtag en pris på din opgave indenfor 24 timer

70 70 70 39
Mandag -fredag: 7.00 - 17.00

Se og bliv set

Regler for forlygter på bilen

 • Positionslys skal kunne ses fra 300 meters afstand
 • Nærlys skal kunne oplyse vejen mindst 30 meter frem og have et fald på 1%, som kan måles som 1 cm pr. meter.
 • Fjernlyset skal kunne oplyse vejen mindst 100 meter frem og der skal være monteret en blå kontrollampe i bilen der lyser når fjernlyset er tændt.
 • Blinklygter skal blinke 1-2 gange per sekund og skal kunne ses i selv kraftigt sollys.
 • Tågelygter (ikke lovpligtig) må kun anvendes ved en sigtbarhed under 50 meter.
Book tid til et gratis lygtetjek

Regler for øvrigt lys på bilen

 • Baglygter skal kunne ses i en afstand af 300 meter.
 • Bremselygterne skal lyse rødt og ca. 4-5 gange så stærkt som almindeligt baglys. Må kun kunne aktiveres sammen med bremsepedalen.
 • Blinklygter skal blinke 1-2 gange per sekund og skal kunne ses i selv kraftigt sollys.
 • Et eller to nummerpladelys der tydeligt lyser nummerpladen op, så den kan se i en afstand af mindst 20 meter.
 • Tågebaglygte (ikke lovpligtig) må kun kunne tændes sammen med tændt positionslys/nærlys. En tågelygte, der skal lyse ligeså kraftigt som bremselys (rødt lys). Må kun bruges når sigtbarheden er dårlig, dvs. under ca. 50 meter.
 • Et eller to baklys lygter (ikke lovpligtig), der lyser med hvidt lys. Må kun kunne aktiveres når bilen sættes i bakgear.

Kundeudtalelser

Ærligt og god pris. Høflige, venlige, ærlige. Autohuset Fyn har holdt min gamle Aygo kørende de sidste par år. Der har altid været klare aftaler om, hvad der skulle laves og hvad det kom til at koste. Nu er jeg flyttet fra Fyn og skal til at finde en ny mekaniker, det er jeg ked af.
Theis Mølgaard fra Odense
Det er rent, ryddeligt og alle får god service ikke mindst til billige penge 👍 Syn af bilen sker imens man drikker en kop kaffe. Hente bringe service af bilen hjemme eller på arbejdet
Jan Kølle Nielsen fra Odense
Jeg har besøgt det bedste værksted i de 55 år jeg har haft bil. Jeg/VI er meget været meget tilfreds. I den forbindelse skal værkstedet og ikke mindst personale skal have karakteren til UG. Vi er flyttet fra Bullerup Autoservice, som vi har brugt i 40 år. Jeg vil beskrive det som et godt skift. Denne ros skal i også have fra min datter.
Sara Britta & Erling Jacobsen fra Kerteminde
Jeg har desværre haft en del dårlige mekanikere på min bil så var lidt mistroisk da min bil skulle tjekkes og gøres klar til syn men har kun ros til Autohuset for deres gode service, gode pris og min bil køre igen som en drøm. Tak for støvsugning og vask af min bil. Helt fantastisk. I bliver klart dem jeg vil bruge næste gang.
Jean Kock fra Odense
Får serviceret begge vores biler hos Autohusetfyn. Meget tilfredse. Får altid forklaring på hvad der er lavet. Er noget udskiftet kan man se den defekte del. Har indimellem indhentet tilbud via autobutler men Autohusetfyn er altid billigst. Billigste sted at skifte hjul og så bliver de ovenikøbet opbevaret. Vi har lånt gratis lånebil hver gang.
John Dyrbye fra Munkebo
Bor i Nyborg og kører gerne til Langeskov med bilen til service. Flot behandling, altid klar til assistance og til rimelige priser og færdig til aftalt tid. Ingen ekstra-arbejder uden aftale. Har min fulde tillid og kan derfor anbefales på det varmeste.
Kaj fra Nyborg
Efter en uheldig oplevelse hos et andet værksted hvor jeg betalte over 2000 kroner for at få at vide “vi aner ikke hvad der er galt”, har det været rigtig dejligt at have min bil til reparation hos Autohuset Fyn. Gratis afhentning og levering af bilen på min hjemmeadresse, og de både fejlsøgte og reparerede den for under 650 kroner. Det er næppe sidste gang jeg benytter dem.
Simon J fra Odense
Super service. Altid smilende og venlig. De laver ikke noget på din bil før de har din accept. Har lige fået lavet stort service på min bil til 2500 kr og har sparet 2000 kr kontra hvis jeg fik det lavet hos Hyundai. Fik en lånebil gratis. Da jeg kom ud i bilen stod der en flaske vand og en dåse med diesel additiver og kunne se min bil var blevet støvsuget har også fået en bilvask med til 99 kr. Servicen er på et helt andet niveau end hvad man er vant til kan kun anbefale dette værksted.
Uffe Bjerrum fra Langskov
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00
CVR 34228507
Kontakt til Bogholderi/Marketing: 81408001