Motorfejl og fejllamper - Autohusetfyn.dk

Kontakt

Få et tilbud

Book tid

Kontakt

Få et tilbud

Book tid

Motorfejl og fejllamper

Udlæsning af motorfejl

– for kun 387,50,-

Moderne biler er fyldt med elektronik, og der sidder en masse små computere, der styrer og overvåger bilens funktioner. Hvis der opstår fejl på det elektroniske udstyr i en bil kan man udlæse fejlkoderne og derigennem rette op på fejlene.

Hvorfor få udlæst fejlkoder?

Udlæsning af fejlkoder sikrer, at alle sensorer virker rigtigt – gør de ikke det, kan du risikere, at din bil bruger unødige mængder brændstof, eller at dit partikelfilter for eksempel ikke fungerer korrekt.

Disse fejl kan på sigt også påvirke motoren og i værste fald ødelægge din bil. Udlæsning af fejlkoder er bl.a. aktuelt hvis en lampe lyser i displayet på din bil, men selv hvis ingen lamper lyser, så kan din bil have fejl, som kun kan afsløres ved, at der foretages en udlæsning af fejlkoderne.

En udlæsning af fejlkoder foretages oftest i forbindelse med et serviceeftersyn.

Hos Autohuset Fyn har vi det rette moderne teknologiske udstyr til udlæsning af fejlkoder, og vores dygtige teknikere uddannes løbende i at foretage udlæsning og eventuelle reparationer – og så har vi nogle af Danmarks skarpeste priser.

img4

Fejllamper

En lampe er begyndt at lyse i kontrolpanelet på bilen. Hvad betyder det og er det alvorligt?

Det spørgsmål får vi mange gange, og det korte svar er, at det ikke BEHØVER at være alvorligt, bare fordi en advarselslampe lyser, men det KAN blive alvorligt, hvis man ignorerer advarslen og blot kører videre. En bil er udstyret med en lang række forskellige advarselslamper, der alle indikerer, at noget er galt med bilen. Nogle advarselslamper kan både lyse gult/orange og rødt.

De vigtigste advarselslamper

Udlæsning af fejlkoder sikrer, at alle sensorer virker rigtigt – gør de ikke det, kan du risikere, at din bil bruger unødige mængder brændstof eller at dit partikelfilter ikke fungere korrekt. Fælles for alle advarselslamper er, at du altid kan finde deres betydning i bilens manual. Er du i tvivl om noget, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Som udgangspunkt betyder farverne dette

Rød

Stop bilen hurtigst muligt og sluk motoren. Følg vejledningen i instruktionsbogen. Hvis du er i tvivl, så tilkald vejhjælp og få din bil transporteret hen til et af vores værksteder. Det kan feks. betyde alvorlige fejl på bilens motor eller bremser. UNDTAGELSE: Ligner den røde advarselslampe et snefnug, er det information om, at den udendørs temperatur er 0 grader eller derunder, og du skal derfor være opmærksom på glatte veje.

Gul

En handling er påkrævet. Stop bilen og sluk motoren. Følg vejledningen i instruktionsbogen – du vil i mange tilfælde kunne køre til nærmeste værksted. Det kan feks. betyde fejl i bilens dæktryk, antispin eller en ikke-alvorlig motorfejl. UNDTAGELSE: Ligner den gule/orange advarselslampe et snefnug, er det information om, at den udendørs temperatur er 1-5 grader, og du skal derfor være opmærksom på glatte veje.

Grøn

Ingen handling er påkrævet. Bruges til informationer og påkræver ingen handling fra chaufførens side. Det kan feks. være indikator for at nær- eller tågelys er tændt.

serviceindikator

Serviceindikator

Nyere biler har en serviceindikator i displayet, som begynder at lyse, når bilen skal have et serviceeftersyn.

Denne indikator kan se forskellig ud fra bilmærke til bilmærke.

Den kan feks. ligne en svensknøgle, eller der kan stå en tekst i stil med ”Oil change required”. Det betyder at det er på tide at bestille serviceeftersyn.

I bilens manual kan du altid finde ikonet for serviceindikator. Husk, at Autohuset Fyn har nogle af de billigste priser på serviceeftersyn udført iflg. producentens forskrifter, så fabriksgarantien bevares.

Har din bil ikke serviceindikator, kan du finde serviceintervallerne i bilens servicehæfte.

Er du i tvivl om det er ved at være tid til et serviceeftersyn, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Hos Autohuset Fyn har du også mulighed for at tilmelde dig en servicepåmindelse, så du bliver påmindet om hvornår det er ved at være tid til service igen.

Er du i tvivl om hvad netop din opgave vil koste? Få et gratis tilbud indenfor 24 timer!

Kundeudtalelser

Hør hvad vores kunder siger om Autohuset Fyn og vores service

Følg os på Facebook og vær blandt de første der ser nyheder og konkurrencer fra os!

Scroll til toppen