Ruder og viskere - Autohusetfyn.dk

Kontakt

Få et tilbud

Book tid

Kontakt

Få et tilbud

Book tid

Ruder og viskere

Viskerblade, viskermotor og viskertræk

Det er i sagens natur vigtigt, at viskerblade, -træk og -motor virker, som de skal

Hos Autohuset Fyn hjælper vi dig gerne med at udskifte dine viskerblade hvis de er slidte, og vi hjælper også gerne med at udskifte viskertrækket eller -motoren, hvis de bliver slidt.

Viskermotor og viskertræk

Viskerbladene styres af en viskermotor, samt et viskertræk.

Disse kan slides, ligesom de fleste andre elementer i en bil kan.

Dog slides de noget langsommere end viskerbladene, og derfor skal de altså heller ikke udskiftes ofte. Vi hjælper dog gerne med at udskifte både viskerblade og viskermotor, hvis det er nødvendigt.

Et typisk faretegn er at viskerne begynder at køre langsomt, eller i hak. Det kan også være at viskerne kun virker på nogle trin, mens de står stille på andre.

Kører dine viskere langsomt eller i hak?

Virker viskerne kun på bestemte trin?

Eller trækker dine viskere streger på ruden?

Viskerblade

Hvis viskerne bliver slidte, vil de ridse forruden

Dette kan påvirke udsynet for dig i bilen, og det kan gøre, at ruden ikke vil være så modstandsdygtig længere, og kan desuden give problemer når bilen skal til periodisk syn.

Viskerbladene slides fra den dag, de bliver monteret på din bil. De slides nemlig af vejret, temperaturen, støv og objekter på ruden. Det er altså ikke kun hvor meget eller hvor lidt du bruger dine viskere i det daglige, der har en indflydelse på hvor ofte der skal skiftes viskere på din bil.

Når viskerbladene bliver slidte, bliver de hårde i gummiet, hvorfor de begynder at slide på ruden. Det hårde gummi kan få viskerne til at smuldre. Det kan du se, hvis viskerne begynde at hyle eller vibrere, når de kører, eller hvis de trækker streger over ruden.

For din egen – og dine medtrafikanters – skyld bør du kontrollere dine viskerblade en gang årligt. Det er typisk en gang om året, at de skal skiftes på grund af slid, alt afhængig af hvor meget du bruger viskerne.

Du er altid velkommen til at komme forbi og få tjekket standen på dine viskere – helt uden beregning.

Reparation af stenslag

– fra kun 299,-

Det er et lovkrav at stenslag udbedres

Stenslag eller revner i forruden kan betyde, at din bil ikke er lovlig og i værste fald, at du får en bøde, eller at din bil ikke går gennem syn.

Det kan genere dit udsyn under kørslen og det øger risikoen for at hele forruden kan briste ved det mindste stød.

Stenslag kan slå revner ved kørsel på ujævn vej, og kulde og varme kan også få ruden til at give efter og trække sig, hvilket også kan gøre at stenslaget kan slå revner og ruden i sidste ende kan briste.

Derfor vurderes det ofte til at udgøre en væsentlig sikkerhedsrisiko hvis din rude har fået en stenslagsskade.

Hos Autohuset Fyn har vi mulighed for at reparere stort set alle stenslag. Står du med en rude der er revnet, eller har den fået et stenslag, så lad os hjælpe dig videre.

Kan min bil synes med stenslag?

Du skal som kunde være opmærksom på hvor dit stenslag sidder på ruden, da ruden er opdelt i 3 grupper, som tjekkes til syn.

Hver gruppe har regler for hvor stort et stenslag må være. Når det gælder stenslag og revner i bilruden er synsreglerne og lovgivningen blevet skærpet væsentligt i den seneste tid. Det betyder at biler oftere bliver sendt til omsyn på grund af mindre stenslag, da de strengere regler betyder at hele dit synsfelt skal være komplet fejlfrit, for at bilen kan synes. Selvom der er længe til, at din bil skal til syn, kan du ikke bare ignorere skaden. Din bil skal nemlig til enhver tid overholde de danske synsregler. Det vil med andre ord sige, at du kan risikere at få en bøde, hvis du kører rundt med et ulovligt stenslag i din bilrude.

Kig forbi til en professionel vurdering

Du er velkommen til at kigge ind til os, vi hjælper dig gerne med at kigge dine stenslag igennem. Hos Autohuset Fyn kan du få vurderet, hvorvidt stenslagsskaden i din forrude bør repareres, om skaden kan udbedres, eller om du er nødt til at skifte hele forruden.

Kan dit stenslag ikke udbedres, giver vi dig 30 % rabat på dit rudeskift. Kontakt os for et tilbud på et rudeskift.

Rudeskift

Er din forrude revnet, har den mere end syv stenslag eller har den et stenslag, der sidder tæt på kanten?

Så skal du have en ny.

Det er ikke sikkert at køre med en revnet eller skadet forrude, da det påvirker dit udsyn og bilens egenskaber ved uheld. Din bil vil i øvrigt heller ikke kunne gå gennem syn med en skadet forrude, hvis den har en af førnævnte skader.
Uanset hvilken bil du kører, så kan vi hos Autohuset Fyn håndtere en udskiftning af forruden, når det bliver nødvendigt.

Gavekort på 300,- ved forsikringsskade

Har du kaskoforsikring på din bil, kan det afhængigt af selvrisiko og pris på ruden, bedst betale sig at lade forsikringsselskabet betale for rudeskiftet.

Hos Autohuset Fyn giver vi dig et gavekort på 300,- som du frit kan bruge på andre ydelser hos os, hvis du vælger at lade os skifte din rude gennem dit forsikringsselskab.

AKTUELLE TILBUD OG NYHEDER

SELFIE-KONKURRENCE!

???????? VIND WELLNESSOPHOLD M/ 2 OVERNATNINGER FOR 2 PERSONER – VÆRDI KR. 5.998,- ???????? ⭐️Sådan gør du: Find vores julebil i Rosengårdcentret, tag en selfie med den

Læs mere »

Følg os på Facebook og vær bland de første til at modtage nyheder og tilbud fra os.

Scroll til toppen