Læs og ansøg om rentefri kredit

Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Rudeskade

Stenslag & rudeskade

Stenslag eller revner i forruden kan betyde, at din bil ikke er lovlig og i værste fald at du får en bøde, eller at din bil ikke går gennem syn.

Står du med en rude der er revnet eller har fået et stenslag, så lad os hjælpe dig. Vi har mulighed for at reparere stort set alle stenslag.

Kan ruden repareres?

Ofte kan man reparere et stenslag, hvis man ikke venter for længe med at få det udbedret. Der samler sig skidt og snavs i et stenslag, og det kan være vanskeligt at få pænt såfremt det ikke bliver afdækket med et stenslagsplaster eller bliver udbedret inden for kort tid.

En tommelfingerregel er at stenslaget ikke må have slået revner, være større end 2 cm. i diameter og det skal være mere end 5-10 cm fra rudens kant. Derudover kan der være en risiko for at din bil kasseres til syn, hvis det sidder inden for viskerfeltet, hvis synsmanden vurderer at det er til gene for dit udsyn.

Book tid til stenslag

Kig forbi til en professionel vurdering

Du er velkommen til at kigge ind til os, vi hjælper dig gerne med at kigge dine stenslag igennem. Hos Autohuset Fyn kan du få vurderet, hvorvidt stenslagsskaden i din forrude bør repareres, om skaden kan udbedres, eller om du er nødt til at skifte hele forruden.

Forsikringsskade?

Har du en glasskadeforsikring på din bil, kan du få udskiftet din forrude igennem din forsikring hos Autohuset Fyn. I det tilfælde medfølger der et gavekort til vores værksted (værdi 300,-), som kan trækkes fra din regning ved næste besøg. Oplys blot ved booking at der er tale om en forsikringsskade, så klarer vi resten. Afregning af eventuel selvrisiko sker mellem dig og dit forsikringsselskab.

Læs mere

Indhent et gratis tilbud og modtag en pris på din opgave indenfor 24 timer

70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00

Hvornår skal stenslag repareres?

Deet ve’ Jette!

Det korte svar er: ALTID

Det er et lovkrav at stenslag udbedres, da det kan genere dit udsyn under kørslen og fordi det øger risikoen for at hele forruden kan briste ved det mindste stød. Stenslag kan slå revner ved kørsel på ujævn vej, og kulde og varme kan også få ruden til at give efter og trække sig, hvilket også kan gøre at stenslaget kan slå revner og ruden i sidste ende kan briste.

Derfor vurderes det ofte til at udgøre en væsentlig sikkerhedsrisiko hvis din rude har fået en stenslagsskade.

Kan min bil synes med stenslag?

Hvis din forrude skal være lovlig, skal den kunne gå gennem et syn med stenslaget i forruden. Det afhænger af størrelsen på skaden såvel som på placeringen.

Reglerne tager udgangspunkt i en opdeling af ruden (A, B og C), der ligger inden for viskerfeltet – altså det område, hvor vinduesviskerne holder ruden fri for regn.

Opdeling af bilrude

Har du fået et stenslag i området lige over rattet, skal ruden skiftes, hvis det er mere end 3 mm i diameter eller hvis der er flere små skader, som forvrænger udsynet.

Sidder stenslaget til højre eller venstre for rattet, skal forruden skiftes, hvis selve hullet efter skaden er større end 10 mm i diameter og revnerne længere end ca. 50 mm.

Har stenslaget givet skader på passagersiden, er det først nødvendigt at skifte forruden, hvis hullet er større end 30 mm i diameter og revnerne længere end ca. 150 mm.

Sidst men ikke mindst er det værd at nævne, at det er ulovligt at køre med en revnet rude i Tyskland: derfor gælder det om at få ruden skiftet, inden du drager sydpå.

Selvom der er længe til, at din bil skal til syn, kan du ikke bare ignorere skaden. Din bil skal nemlig til enhver tid overholde de danske synsregler. Det vil med andre ord sige, at du kan risikere at få en bøde, hvis du kører rundt med et ulovligt stenslag i din bilrude.

Book tid til syn

Rudeskift

Er din forrude revnet, har den mere end syv stenslag eller har den et stenslag, der sidder tæt på kanten?

Så skal du have en ny.

Det er ikke sikkert at køre med en revnet eller skadet forrude, da det påvirker dit udsyn og bilens egenskaber ved uheld. Din bil vil i øvrigt heller ikke kunne gå gennem syn med en skadet forrude, hvis den har en af førnævnte skader.
Uanset hvilken bil du kører, så kan vi hos Autohuset Fyn håndtere en udskiftning af forruden, når det bliver nødvendigt.

Gavekort på 300,- ved forsikringsskade

Har du kaskoforsikring på din bil, kan det afhængigt af selvrisiko og pris på ruden, bedst betale sig at lade forsikringsselskabet betale for rudeskiftet.

Hos Autohuset Fyn giver vi dig et gavekort på 300,- som du frit kan bruge på andre ydelser hos os, hvis du vælger at lade os skifte din rude gennem dit forsikringsselskab.

Kundeudtalelser

Vi har skifte værksted. Fra dag 1 har vi kun opleve god service. Det er hele vejen rundt. Vi har nu brugt Autohuset Fyn i over et år. Det har været så godt. Det med de henter og kommer med bilen. Er så godt for mig pga mit job. Det gøre virkelig det hele nemmer. Når der er noget med bilen. får man tingene til høj kvalitet og lav god pris. En ting som er virkelig vigtigt for mig. Er de er bund ærlige. Jeg er altid så positiv, når jeg har snakket med dem. Eller har fået lave bilen. Jeg har faktisk ikke en finger jeg kan sætte negativ på dem. Så min anbefaling er virkelig stort.
Lykke Andersen
Super fantastisk oplevelse hos Autohuset Fyn. Både i Odense og Marslev. Der bliver virkelig taget hånd om kundeservice, men også din bil. Man bliver varmt modtaget og kommer hjem med et smil. De er ikke blege for at hjælpe med at finde fejl og give en god pris på arbejdet. Det er et sted jeg gerne besøger igen!
Thygesen
Jeg kom ind akut med en bil med et dødt batteri og spurgte om hjælp. I løbet af halvanden time havde de batteriet hjemme og det blev skiftet uden beregning, så jeg betalte kun for batteriet. Jeg vil klart anbefale afdelingen i Langeskov, super god service og gratis kaffe mens man venter.
Christine
Jeg fik et stenslag i forruden på min firmabil, som de heldigvis var flinke til at tage sig tid til at kigge på, selvom de havde travlt. Senere samme dag var jeg en meget glad kunde, ikke mindst på grund af den ovenud fine service de ydede. Go oplevelse.
Minipuds Vinduespolering
Har netop fået lavet 80.000 km service incl. bilsyn på min Renault Clio, årg. 2015 på Autohuset Fyns nystartede afd. på Svendborgvej i Odense. Opringning 1 time efter afleveringen med info om, hvad jeg burde få lavet incl. prisoverslag. Efterfølgende fik jeg bilen synet i Langeskov afd. Ingen af stederne unødig ventetid. Jeg har kun stor ros til mekanikerne, som var både lyttende og imødekommende. Fik udleveret en meget specificeret regning, som blev gennemgået. 5 store stjerner skal værkstedet incl. Benjamin have :-). Det er ikke sidste gang, jeg besøger værkstedet. PS. Glemte at bestille lånebil. Fik opringning, om det ikke var en forglemmelse. Lånebilen stod klar, da jeg ankom til værkstedet.
Finn Illum Jørgensen
Rigtig god oplevelse i forbindelse med service hos Autohuset Fyn. Ordentlig vejledning, hvor kommunikationen var rar hele vejen. Jeg kan klart anbefale Autohuset Fyn! Professionel service, imødekommende og altid tid til en lille snak over en kop kaffe :)
Emma Grann
5 stjerner fra en meget tilfreds kunde. Jeg er kommet i Autohuset Fyn i flere år både med reparationer, service og syn af min ældre Volvo 940. Jeg bliver ALTID modtaget venligt og imødekommende, både ved personlig henvendelse og telefonisk. Reparationer og service bliver hver gang udført professionelt og til en rimelig pris. De mange gange jeg er blevet kontaktet af en af mekanikerne, har det været en god oplevelse - de er venlige, professionelle og kan tage lidt gas med et smil i stemmen. Min gamle svensker fortjener det bedste - derfor bruger jeg Autohuset Fyn - og derfor skal de have 5 stjerner!
Jane Ottosen
Nu har vi igennem de sidste par år anvendt autohuset Fyn og kun oplevet virkelig god service gang på gang! Udover nogle meget behagelige medarbejdere, oplever vi en meget professionel og ærlig tilgang til deres arbejde og ydelser. Stor tak til Autohuset Fyn for en god oplevelse gang på gang!
Maja Dam
Fik skiftet batteri på min Seat Ibiza hos Autohuset Fyn på Nyborgvej. Hurtigt, billigt og ingen problemer. Helt i orden service fra Autohuset Fyn. Vil til enhver tid anbefale dem!
Amanda Fruergaard
Der er altid god service med lånebil, påfyldning af sprinklervæske, pris inden evt. reparation, høflig og venlig betjening fra glade medarbejdere. Kaffe mens man venter i pæne rene omgivelser. Og så er der god værkstedshumor ! Kan varmt anbefales
Dorte Sams
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 15.00