Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Gearolieskift og skylning af gearkasse

Gearolieskift

Gearolie er et vigtigt element, for at din gearkasse kører godt.

Intervallet for udskiftning af gearolie afhænger af bilmodel, bilens brug og typen af drivvæske, som kan være enten mineralsk eller syntetisk.

I gennemsnit er oliens brugstid 60.000-120.000 kilometer, men du skal være opmærksom på tegn på at gearolien skal skiftes.

For eksempel er besværligt gearskifte og støj når gearkassen er i brug vigtige tegn på at du burde få din gearkasse tjekket og måske få skiftet gearkasseolie.

Automatgear og dobbeltkoblingsgear

Har du en bil med automatgear eller DSG-gear er det ekstra vigtigt at være opmærksom på intervallet for gearolieskift.

En automatgearkasse er en meget kompleks del af din bil, og derfor bør du ikke ignorere de serviceintervaller, som fabrikanten foreskriver. Gearkassen har sit eget oliesystem, og gearskift sker via olietryksventiler, så en lille ændring i oliens viskositet kan faktisk have konsekvenser for gearskiftene og i sidste ende ødelægge gearkassen.

Disse gearkasser er nemlig mere følsomme end en almindelig manuel gearkasse – og også meget dyrere at reparere på når skaden først er sket. Her kan det også på nogle modeller være nødvendigt at skylle gearkassen igennem ved udskiftning.

Du er altid velkommen til at ringe til os, såfremt du er i tvivl om hvad intervallet er for gearolieskift på netop din bil.

Få et tilbud

Oplever du at din bil har svært ved at trække, går i nødprogram eller siger mislyde fra gearkassen?

70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00

Skylning af gearkasse

Automatgearkasser skal skylles for at forlænge levetiden.

Ved et helt almindeligt olieskift i en automatgearkasse, vil man typisk kun kunne skifte 60-70% af den samlede oliemængde, og den nye olie bliver blandet med den gamle, hvilket slet ikke giver en lige så god effekt. 

Det problem kan løses med skylning af gearkassen.

Når gearolien skiftes, vil der typisk være 30-40% af den gamle olie tilbage, der blandes med den nye olie. Fordelen ved at få skyllet gearkassen er, at gearkassen gennemskylles med ny olie, så man får skiftet al olien i gearkassen, så det gamle ikke blander sig med det nye. 

Samtidig oplever vi ofte, at skylning af gearkassen både løser småproblemer og sikrer et bedre og mere blidt gearskifte.

Når det kommer til skylning af automatgearkasse, kræver det både erfaring, det rette værktøj og den rette maskine. Autohuset Fyn råder over både værktøj og ekspertise til at kunne skylle de fleste automatgearkasser.

Hvor ofte skal det gøres?

  • Vi anbefaler, at du får skyllet gearkassen, særligt hvis du har automatgearkasse, 1-2 gange i løbet af bilens levetid. 
  • Hvis du oplever småproblemer med gearkassen, kan det være en god idé at få lavet en skylning af gearkasse
  • Hvis olien i gearkassen ikke er blevet skiftet regelmæssigt, anbefaler vi typisk en skylning.
Få et tilbud

Kundeudtalelser

Ærligt og god pris. Høflige, venlige, ærlige. Autohuset Fyn har holdt min gamle Aygo kørende de sidste par år. Der har altid været klare aftaler om, hvad der skulle laves og hvad det kom til at koste. Nu er jeg flyttet fra Fyn og skal til at finde en ny mekaniker, det er jeg ked af.
Theis Mølgaard fra Odense
Det er rent, ryddeligt og alle får god service ikke mindst til billige penge 👍 Syn af bilen sker imens man drikker en kop kaffe. Hente bringe service af bilen hjemme eller på arbejdet
Jan Kølle Nielsen fra Odense
Jeg har besøgt det bedste værksted i de 55 år jeg har haft bil. Jeg/VI er meget været meget tilfreds. I den forbindelse skal værkstedet og ikke mindst personale skal have karakteren til UG. Vi er flyttet fra Bullerup Autoservice, som vi har brugt i 40 år. Jeg vil beskrive det som et godt skift. Denne ros skal i også have fra min datter.
Sara Britta & Erling Jacobsen fra Kerteminde
Jeg har desværre haft en del dårlige mekanikere på min bil så var lidt mistroisk da min bil skulle tjekkes og gøres klar til syn men har kun ros til Autohuset for deres gode service, gode pris og min bil køre igen som en drøm. Tak for støvsugning og vask af min bil. Helt fantastisk. I bliver klart dem jeg vil bruge næste gang.
Jean Kock fra Odense
Får serviceret begge vores biler hos Autohusetfyn. Meget tilfredse. Får altid forklaring på hvad der er lavet. Er noget udskiftet kan man se den defekte del. Har indimellem indhentet tilbud via autobutler men Autohusetfyn er altid billigst. Billigste sted at skifte hjul og så bliver de ovenikøbet opbevaret. Vi har lånt gratis lånebil hver gang.
John Dyrbye fra Munkebo
Bor i Nyborg og kører gerne til Langeskov med bilen til service. Flot behandling, altid klar til assistance og til rimelige priser og færdig til aftalt tid. Ingen ekstra-arbejder uden aftale. Har min fulde tillid og kan derfor anbefales på det varmeste.
Kaj fra Nyborg
Efter en uheldig oplevelse hos et andet værksted hvor jeg betalte over 2000 kroner for at få at vide “vi aner ikke hvad der er galt”, har det været rigtig dejligt at have min bil til reparation hos Autohuset Fyn. Gratis afhentning og levering af bilen på min hjemmeadresse, og de både fejlsøgte og reparerede den for under 650 kroner. Det er næppe sidste gang jeg benytter dem.
Simon J fra Odense
Super service. Altid smilende og venlig. De laver ikke noget på din bil før de har din accept. Har lige fået lavet stort service på min bil til 2500 kr og har sparet 2000 kr kontra hvis jeg fik det lavet hos Hyundai. Fik en lånebil gratis. Da jeg kom ud i bilen stod der en flaske vand og en dåse med diesel additiver og kunne se min bil var blevet støvsuget har også fået en bilvask med til 99 kr. Servicen er på et helt andet niveau end hvad man er vant til kan kun anbefale dette værksted.
Uffe Bjerrum fra Langskov
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00