Læs og ansøg om rentefri kredit

Book tid
Indhent tilbud
70 70 70 39
Værdibevis

Gearolieskift og skylning af gearkasse

Gearolieskift

Gearolie er et vigtigt element, for at din gearkasse kører godt.

Intervallet for udskiftning af gearolie afhænger af bilmodel, bilens brug og typen af drivvæske, som kan være enten mineralsk eller syntetisk.

I gennemsnit er oliens brugstid 60.000-120.000 kilometer, men du skal være opmærksom på tegn på at gearolien skal skiftes.

For eksempel er besværligt gearskifte og støj når gearkassen er i brug vigtige tegn på at du burde få din gearkasse tjekket og måske få skiftet gearkasseolie.

Automatgear og dobbeltkoblingsgear

Har du en bil med automatgear eller DSG-gear er det ekstra vigtigt at være opmærksom på intervallet for gearolieskift.

En automatgearkasse er en meget kompleks del af din bil, og derfor bør du ikke ignorere de serviceintervaller, som fabrikanten foreskriver. Gearkassen har sit eget oliesystem, og gearskift sker via olietryksventiler, så en lille ændring i oliens viskositet kan faktisk have konsekvenser for gearskiftene og i sidste ende ødelægge gearkassen.

Disse gearkasser er nemlig mere følsomme end en almindelig manuel gearkasse – og også meget dyrere at reparere på når skaden først er sket. Her kan det også på nogle modeller være nødvendigt at skylle gearkassen igennem ved udskiftning.

Du er altid velkommen til at ringe til os, såfremt du er i tvivl om hvad intervallet er for gearolieskift på netop din bil.

Få et tilbud

Oplever du at din bil har svært ved at trække, går i nødprogram eller siger mislyde fra gearkassen?

70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 17.00

Skylning af gearkasse

Automatgearkasser skal skylles for at forlænge levetiden.

Ved et helt almindeligt olieskift i en automatgearkasse, vil man typisk kun kunne skifte 60-70% af den samlede oliemængde, og den nye olie bliver blandet med den gamle, hvilket slet ikke giver en lige så god effekt. 

Det problem kan løses med skylning af gearkassen.

Når gearolien skiftes, vil der typisk være 30-40% af den gamle olie tilbage, der blandes med den nye olie. Fordelen ved at få skyllet gearkassen er, at gearkassen gennemskylles med ny olie, så man får skiftet al olien i gearkassen, så det gamle ikke blander sig med det nye. 

Samtidig oplever vi ofte, at skylning af gearkassen både løser småproblemer og sikrer et bedre og mere blidt gearskifte.

Når det kommer til skylning af automatgearkasse, kræver det både erfaring, det rette værktøj og den rette maskine. Autohuset Fyn råder over både værktøj og ekspertise til at kunne skylle de fleste automatgearkasser.

Hvor ofte skal det gøres?

  • Vi anbefaler, at du får skyllet gearkassen, særligt hvis du har automatgearkasse, 1-2 gange i løbet af bilens levetid. 
  • Hvis du oplever småproblemer med gearkassen, kan det være en god idé at få lavet en skylning af gearkasse
  • Hvis olien i gearkassen ikke er blevet skiftet regelmæssigt, anbefaler vi typisk en skylning.
Få et tilbud

Kundeudtalelser

Vi har skifte værksted. Fra dag 1 har vi kun opleve god service. Det er hele vejen rundt. Vi har nu brugt Autohuset Fyn i over et år. Det har været så godt. Det med de henter og kommer med bilen. Er så godt for mig pga mit job. Det gøre virkelig det hele nemmer. Når der er noget med bilen. får man tingene til høj kvalitet og lav god pris. En ting som er virkelig vigtigt for mig. Er de er bund ærlige. Jeg er altid så positiv, når jeg har snakket med dem. Eller har fået lave bilen. Jeg har faktisk ikke en finger jeg kan sætte negativ på dem. Så min anbefaling er virkelig stort.
Lykke Andersen
Super fantastisk oplevelse hos Autohuset Fyn. Både i Odense og Marslev. Der bliver virkelig taget hånd om kundeservice, men også din bil. Man bliver varmt modtaget og kommer hjem med et smil. De er ikke blege for at hjælpe med at finde fejl og give en god pris på arbejdet. Det er et sted jeg gerne besøger igen!
Thygesen
Jeg kom ind akut med en bil med et dødt batteri og spurgte om hjælp. I løbet af halvanden time havde de batteriet hjemme og det blev skiftet uden beregning, så jeg betalte kun for batteriet. Jeg vil klart anbefale afdelingen i Langeskov, super god service og gratis kaffe mens man venter.
Christine
Jeg fik et stenslag i forruden på min firmabil, som de heldigvis var flinke til at tage sig tid til at kigge på, selvom de havde travlt. Senere samme dag var jeg en meget glad kunde, ikke mindst på grund af den ovenud fine service de ydede. Go oplevelse.
Minipuds Vinduespolering
Har netop fået lavet 80.000 km service incl. bilsyn på min Renault Clio, årg. 2015 på Autohuset Fyns nystartede afd. på Svendborgvej i Odense. Opringning 1 time efter afleveringen med info om, hvad jeg burde få lavet incl. prisoverslag. Efterfølgende fik jeg bilen synet i Langeskov afd. Ingen af stederne unødig ventetid. Jeg har kun stor ros til mekanikerne, som var både lyttende og imødekommende. Fik udleveret en meget specificeret regning, som blev gennemgået. 5 store stjerner skal værkstedet incl. Benjamin have :-). Det er ikke sidste gang, jeg besøger værkstedet. PS. Glemte at bestille lånebil. Fik opringning, om det ikke var en forglemmelse. Lånebilen stod klar, da jeg ankom til værkstedet.
Finn Illum Jørgensen
Rigtig god oplevelse i forbindelse med service hos Autohuset Fyn. Ordentlig vejledning, hvor kommunikationen var rar hele vejen. Jeg kan klart anbefale Autohuset Fyn! Professionel service, imødekommende og altid tid til en lille snak over en kop kaffe :)
Emma Grann
5 stjerner fra en meget tilfreds kunde. Jeg er kommet i Autohuset Fyn i flere år både med reparationer, service og syn af min ældre Volvo 940. Jeg bliver ALTID modtaget venligt og imødekommende, både ved personlig henvendelse og telefonisk. Reparationer og service bliver hver gang udført professionelt og til en rimelig pris. De mange gange jeg er blevet kontaktet af en af mekanikerne, har det været en god oplevelse - de er venlige, professionelle og kan tage lidt gas med et smil i stemmen. Min gamle svensker fortjener det bedste - derfor bruger jeg Autohuset Fyn - og derfor skal de have 5 stjerner!
Jane Ottosen
Nu har vi igennem de sidste par år anvendt autohuset Fyn og kun oplevet virkelig god service gang på gang! Udover nogle meget behagelige medarbejdere, oplever vi en meget professionel og ærlig tilgang til deres arbejde og ydelser. Stor tak til Autohuset Fyn for en god oplevelse gang på gang!
Maja Dam
Fik skiftet batteri på min Seat Ibiza hos Autohuset Fyn på Nyborgvej. Hurtigt, billigt og ingen problemer. Helt i orden service fra Autohuset Fyn. Vil til enhver tid anbefale dem!
Amanda Fruergaard
Der er altid god service med lånebil, påfyldning af sprinklervæske, pris inden evt. reparation, høflig og venlig betjening fra glade medarbejdere. Kaffe mens man venter i pæne rene omgivelser. Og så er der god værkstedshumor ! Kan varmt anbefales
Dorte Sams
Se flere anmeldelser på vores Trustpilot
Se flere
70 70 70 39
Mandag - fredag: 7.00 - 15.00